Κόσμος

O Nτόναλντ Τραμπ έριξε «πόρτα» και στο Reuters για την κάλυψη του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο

Σε πλήρη ισχύ η νέα πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την κάλυψη των θεμάτων από τα ΜΜΕ

Μετά το Associated Press, Reuters, HuffPost και Der Tagesspiegel έμειναν εκτός Λευκού Οίκου, με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα τρία μεγάλα μέσα, πέρα από το Associated Press που ήδη είχε γίνει γνωστό πως μπλοκαρίστηκε από τον Λευκό Οίκο, δεν μπόρεσαν να καλύψουν το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, που έγινε την Τετάρτη (26.02.2025).

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε την πρόσβαση των συγκεκριμένων δημοσιογράφων, δίνοντας το σήμα πως η νέα πολιτική της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την κάλυψη των θεμάτων από τα ΜΜΕ, μπήκε σε ισχύ.

Εντός Λευκού Οίκου, για την κάλυψη του συμβουλίου, βρέθηκαν κανονικά τα τηλεοπτικά συνεργεία των ABC και το Newsmax, μαζί με τους ανταποκριτές από τον Axios, το Blaze, το Bloomberg News και το NPR, αναφέρει το Reuters.

Το Reuters βρίσκεται εντός του Οβάλ Γραφείου εδώ και αρκετές δεκαετίες. Στην πρώτη ομιλία όμως, της εκπρόσωπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, ανακοινώθηκε πως πλέον θα δοθεί χώρος στα «νέα ΜΜΕ» γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να «αδειάσουν» οι θέσεις από μέσα που παραδοσιακά κάλυπταν τις εξελίξεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» στο σχέδιο Τραμπ για το «Συμβούλιο Ειρήνης» στη Γάζα λέει η Χαμάς - «Κανένας παλαιστίνιος δεν δέχεται την επιστροφή του αποικιοκρατισμού»
Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Οσάμα Χάμνταν, απορρίπτει το σχέδιο του «Συμβουλίου Ειρήνης» που θα εποπτεύει τη διοίκηση της Γάζας, με επικεφαλής τον Ντόναλντ Τραμπ
Μέλη της Χαμάς 1
Δικαστήριο στο Τέξας έβαλε «φρένο» στην εκτέλεση θανατοποινίτη με αυτισμό - Είχε καταδικαστεί για τον θάνατο της κόρης του
Ο θάνατος της μικρής Νίκι είχε αποδοθεί στο «σύνδρομο ανατάραξης βρέφους» - Θα ήταν ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που θα εκτελούνταν για μια υπόθεση που αφορά αυτό το σύνδρομο
Ο Ρόμπερτ Ρόμπερσον
Πανηγυρίζει ο Τραμπ: «Τελειώσαμε τον πόλεμο, οι όμηροι θα απελευθερωθούν και η Γάζα θα ανοικοδομηθεί»
Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με το Ιράν στο μέλλον, περιγράφοντας την επίθεσή του στις πυρηνικές εγκαταστάσεις ως σημαντικό βήμα που συνέβαλε στην επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
8
Συνάντηση του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς με ισραηλινούς ακτιβιστές - «Θα μείνουμε στην πατρίδα μας»
«Χαιρετίζω τη συμφωνία, το τέλος του πολέμου και την απελευθέρωση των ομήρων», είπε ο Αμπάς στους εκπροσώπους ισραηλινών οργανώσεων που συγκεντρώθηκαν στο προεδρικό μέγαρο της Δυτικής Όχθης
Ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς