Κόσμος

Βραζιλία: Τραγικός θάνατος για τέσσερις άστεγους – Έβαλαν φωτιά ενώ κοιμόντουσαν στον ξενώνα όπου φιλοξενούνταν

Άλλοι οκτώ άστεγοι μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Βραζιλία όταν ένας άγνωστος φέρεται να έβαλε φωτιά σε ξενώνα αστέγων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν οκτώ.

Η τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (10.03.25) στο κέντρο φιλοξενίας αστέγων του Σάο Ζοσέ ντος Κάμπος, στην Πολιτεία του Σάο Πάουλο, με την αστυνομία της Βραζιλίας να συλλαμβάνει έναν 42χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται πως έβαλε τη φωτιά. 

Από τους 22 ανθρώπους που κοιμούνταν εκεί, τέσσερις σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, ανέφερε η Γραμματεία Ασφαλείας του Σάο Πάουλο.

«Ένας μάρτυρας είδε τον ύποπτο να βάζει φωτιά σε έναν καναπέ και στη συνέχεια να φεύγει», ανέφερε η Γραμματεία, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τα κίνητρα του δράστη.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει τη στιγμή που ο άνδρας βάζει φωτιά στον ξενώνα. Σημειώνεται πως δεν έχει διαπιστωθεί η γνησιότητα του βίντεο. 

«Το γεγονός ότι τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδηλώνουν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια αυξάνει την οδύνη μας και τη δίψα μας για δικαιοσύνη» σχολίασε στο Instagram η θρησκευτική οργάνωση που διαχειρίζεται τον κοιτώνα.             

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Κραν Μοντανά» λέει το ΥΠΕΞ - Γραμμή βοήθειας
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στη Βέρνη, αλλά ακόμη δεν έγιναν γνωστά ούτε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος
Έκρηξη στο Κραν Μοντανά
2026: Τα γεγονότα που περιμένουμε την νέα χρονιά – Από την επιστροφή των αστροναυτών γύρω από την Σελήνη μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Από το διάστημα και τα γήπεδα του Μουντιάλ έως τις κάλπες, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και την κλιματική κρίση, το νέο έτος αναμένεται να φέρει εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο
Χάρτινα γιαλιά
Ο Ντόναλντ Τραμπ στάζει φαρμάκι για τους Κλούνεϊ που πήραν γαλλική υπηκοότητα - «Δύο από τους χειρότερους όλων των εποχών στα προγνωστικά»
«Καλά νέα, πηγαίνουν σε μια χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της μετανάστευσης» ήταν το βιτριολικό σχόλιο του Αμερικανού προέδρου
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν