Κόσμος

«Ο Πρίγκιπας Χάρι κινδυνεύει» προειδοποίησε η δικηγόρος του στη δίκη για την προστασία του όταν βρίσκεται στη Βρετανία

«Η Αλ Κάιντα πρόσφατα ζήτησε τη δολοφονία του Χάρι» δήλωσε η δικηγόρος του μικρότερου γιου του Βασιλιά Καρόλου

«Ο Πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε η δικηγόρος του την τελευταία ημέρα της δίκης για την προστασία του. Ο μικρότερος γιος του Βασιλιά Καρόλου βρέθηκε στην αίθουσα του εφετείου του Λονδίνου σήμερα (09.04.2025) για την εκδίκαση της έφεσής του σχετικά με τις αλλαγές στο καθεστώς προστασίας του στη Βρετανία.

Φορώντας σκούρο κοστούμι και ριγέ γραβάτα, ο Πρίγκιπας Χάρι, που δεν επισκέπτεται παρά σπάνια πλέον τη Βρετανία, εμφανίστηκε εκ νέου ενώπιον του λονδρέζικου δικαστηρίου, προσπαθώντας να ανατρέψει μία απόφαση από το Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι υπεύθυνο για την αστυνόμευση, το οποίο έκρινε το 2020 ότι εκείνος δεν θα λαμβάνει αυτόματα προσωπική ασφάλεια, ενώ βρίσκεται στη χώρα.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει την ανθρώπινη διάσταση σε αυτήν την υπόθεση: υπάρχει ένας άνθρωπος που κάθεται πίσω μου, η ασφάλεια του οποίου και η ζωή του οποίου διατρέχουν κίνδυνο», δήλωσε η δικηγόρος του, Σαχίντ Φατίμα, στο δικαστήριο, ενώ ο Χάρι παρακολουθούσε την αγόρευσή της.

Η ίδια είχε αναφέρει σε δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύτηκαν χθες (σ.σ. 08.04.2025) ότι η Αλ Κάιντα πρόσφατα ζήτησε τη δολοφονία του Χάρι και ότι εκείνος και η σύζυγός του Μέγκαν ενεπλάκησαν σε μία «επικίνδυνη καταδίωξη με παπαράτσι στην πόλη της Νέας Υόρκης» το 2023.

«Αυτοεξόριστοι» στις ΗΠΑ

Ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν μετακόμισαν στις ΗΠΑ αφού απαρνήθηκαν τα βασιλικά καθήκοντά τους το 2020. Τότε έχασαν τη συστηματική προστασία της αστυνομίας όπως προβλέπεται για τα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, την οποία πληρώνουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι, με το Υπουργείο Εσωτερικών να επιλέγει μια προστασία ανάλογα με την περίσταση.

Ο 40χρονος σήμερα Χάρι προσέφυγε στη δικαιοσύνη το 2021, αμφισβητώντας αυτήν την απόφαση. Αφότου το αίτημά του απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό τον περασμένο χρόνο, εκείνος άσκησε έφεση.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζέιμς Ίντι υπερασπίστηκε την προσέγγιση «ανά περίπτωση», που υιοθέτησαν οι βρετανικές αρχές, υποστηρίζοντας πως αυτή η προσέγγιση «προσαρμόζεται καλύτερα» στην περίπτωση του Πρίγκιπα Χάρι.

Ένα μεγάλο τμήμα της ακροαματικής διαδικασίας διεξήχθη σήμερα κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας του ευαίσθητου χαρακτήρα των πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια του Χάρι και των απειλών στις οποίες θα μπορούσε να εκτίθεται.

Το εφετείο θα εκδώσει γραπτώς την απόφασή του σε μία μεταγενέστερη ημερομηνία, «πολύ πιθανόν» μετά το Πάσχα, δήλωσε ο δικαστής Τζέφρι Βος μετά την ακροαματική διαδικασία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 50 φορές πυροβόλησε ο ομογενής Αρτέμιος Μίντζας σε πάρκο στην Αυστραλία - Αντιμέτωπος με 25 αδικήματα
Από την έρευνα που έχει γίνει φαίνεται πως το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς δεν σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα ή τρομοκρατικές ομάδες - Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
Ο Αρτέμιος Μίντζας
4
Δύο χρόνια μετά το αιματοκύλισμα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova οι συνομιλίες με το Ισραήλ γεννούν ελπίδες για το τέλος του πολέμου
Δεκάδες εκδηλώσεις σήμερα στο Ισραήλ για τα θύματα που εκτελέστηκαν από τα μέλη της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 - «Θα εξασφαλίσουμε σίγουρα συμφωνία», προβλέπει ο Τραμπ
Γάζα