Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του

Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο

Τη βασιλική του Αγίου Πέτρου επισκέφθηκε σήμερα (10.04.2025) ο Πάπας Φραγκίσκος. Ήταν η πρώτη φορά που ο 88χρονος Ποντίφικας βρέθηκε στην εμβληματική εκκλησία από την ημέρα που έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε με διπλή πνευμονία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη σήμερα με αναπηρικό αμαξίδιο, στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, για να ελέγξει την πορεία έργων συντήρησης του ναού, εν όψει και του Πάσχα των Καθολικών, το οποίο φέτος συμπίπτει με τον Ορθόδοξων.

Ο Ποντίφικας παρέμεινε στην εκκλησία για λίγα λεπτά και χαιρέτησε τους συντηρητές και μέρος των πιστών που βρίσκονταν στον ναό.

Χθες, ως γνωστόν, ο Φραγκίσκος είχε σύντομη συνάντηση με το βασιλικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία.

 

Σχολιαστές αναφέρουν ότι η πορεία της υγείας του Ποντίφικα συνεχίζει να βελτιώνεται, αλλά ότι οι γιατροί δεν παύουν να του συνιστούν να μην υποβάλει τον εαυτό του σε υπερβολική κόπωση.

 

Είναι πιθανό, μέχρι αύριο, να ανακοινωθεί αν ο Αργεντινός Πάπας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2