Κόσμος

Ο Μερτς θέλει να μειώσει σε λιγότερους από 100.000 ετησίως του αιτούντες άσυλο στην Γερμανία

Ο επικεφαλής του CDU έχει στόχο να εφαρμόσει ριζικές μεταρρυθμίσεις στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την μεταναστευτική πολιτική στην Γερμανία θέλει να εφαρμόσει ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στο προσκήνιο και έπαιξαν βασικό ρόλο στα αποτελέσματα των εκλογών στην Γερμανία είναι το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα, κάτι που ο Φρίντριχ Μερτς, κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος καγκελάριος, θέλει να αντιμετωπίσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μερτς προανήγγειλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD «σημαντική» μείωση, κάτω των 100.000 ετησίως, του αριθμού των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.

«Η άποψή μας είναι ότι τώρα θα μειώσουμε πραγματικά αυτούς τους αριθμούς σημαντικά. Δεν πρέπει να είναι εξαψήφιος αριθμός. Οι πόλεις, οι κοινότητες, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι υποδομές μας έχουν κατακλυστεί», δήλωσε ο κ. Μερτς 

Προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να απελάσει περισσότερους ανθρώπους και να αναστείλει την οικογενειακή επανένωση, όπως συμφωνήθηκε στην προγραμματική συμφωνία, δήλωσε ο κ. Μερτς.

Το απόλυτο φαβορί για την καγκελαρία τόνισε ότι ισχύουν όσα έχει δηλώσει περί απόρριψης αιτούντων άσυλο στα σύνορα. «Αυτό θα συμβεί», είπε και επισήμανε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο συντονισμός με τις γειτονικές χώρες.

Μάλιστα, ο ίδιος αναμένει διάθεση συνεργασίας εκ μέρους τους: «Υποθέτω ότι η αυστριακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την επίλυση του προβλήματος όπως κι εμείς», συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε κατάσταση win-win με το Ιράν και ετοιμάζεται να επιτεθεί μαζί με το Ισραήλ στην Τεχεράνη
Οι Ιρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμά τους και να αποδεχθούν τις προτάσεις ΗΠΑ και Ευρώπης για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ 3
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3