Κόσμος

Κουρσκ: Ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν «οχυρό» των Ουκρανών

Mετά από 10 ημέρες σκληρών μαχών

Οι δυνάμεις της Ρωσίας ανακατέλαβαν μία μονή στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, στην οποία είχαν οχυρωθεί στρατεύματα της Ουκρανίας, μετέδωσαν σήμερα, Τρίτη (22.04.25) ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας ανακατέλαβαν τη μονή του Αγίου Νικολάου Μπελογκόρσκι στο χωριό Γκορνάλ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

Ρωσικό κανάλι στο Telegram μετέδωσε ότι η Ουκρανία είχε αναπτύξει στρατεύματα, πυροβολικό και συστήματα εκτόξευσης drones στην ιστορική μονή, την οποία η Ρωσία ανακατέλαβε έπειτα από 10 ημέρες σφοδρών μαχών, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή.

Η Ρωσία απωθεί σταδιακά τα τελευταία ουκρανικά στρατεύματα από την περιφέρεια του Κουρσκ, στην οποία είχαν εισβάλει αιφνιδιαστικά τον περασμένο Αύγουστο. Η Μόσχα απάντησε στέλνοντας ισχυρές ενισχύσεις, περιλαμβανομένων στρατιωτών της συμμάχου της Βόρειας Κορέας.

Εξάλλου η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας 54 drones. Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 38 drones ενώ 16 άλλα δεν έφθασαν τους στόχους τους, πιθανόν λόγω αντιμέτρων ηλεκτρονικού πολέμου.

Από την άλλη πλευρά, μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 10 ουκρανικά drones τη νύχτα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα. Τα μισά από τα drones καταρρίφθηκαν πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή: Onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.
«Εγκληματίες» χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές ο στρατός μετά το μετεκλογικό χάος στην Τανζανία – Τουρίστες εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια
Μεγάλο μέρος της οργής του κόσμου στρέφεται εναντίον του γιου της προέδρου της χώρας - Είναι επικεφαλής μιας «ανεπίσημης δύναμης επέμβασης» που κατηγορείται για απαγωγές αντιφρονούντων
Βίαιες ταραχές στην Τανζανία
Οικογένεια Ισραηλινού ομήρου έθαψε για τρίτη φορά τα λείψανά του - «Δεν υπάρχει καμία θλίψη που να συγκρίνεται με αυτό»
Ο 27χρονος Οφίρ απήχθη από τη Χαμάς και πέθανε τον Δεκέμβριο του 2023 και το Ισραήλ ανέκτησε κομμάτια της σορού του - Επιστροφή των λειψάνων του έγινε επίσης τον Αύγουστο του 2024 και στις 27 Οκτωβρίου 2025
Ο 27χρονος Ισραηλινός όμηρος, Οφίρ Τζαρφάτι