Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για επιθέσεις με βόμβες παρά την εκεχειρία που ανακοίνωσε ο Πούτιν

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί της Πέμπτης δεν έχει γίνει καμία επίθεση

Μία κατάπαυση του πυρός αρκετά εύθραυστη φαίνεται πως μπήκε σε ισχύ ανάμεσα στην Ουκρανία τη Ρωσία, καθώς το Κίεβο κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (07.05.2025) εξαπέλυσε επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες.

«Η εχθρική τακτική αεροπορία της Ρωσίας έριξε τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στην περιφέρεια του Σούμι», ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δηλώντας πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν «έσπασε» την κατάπαυση του πυρός που είχε προτείνει ο ίδιος.

Σε χωριστό μήνυμα που έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα, η ίδια πηγή διευκρίνισε ωστόσο ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), «δεν καταγράφηκαν πυρά πυραύλων ούτε χρήση επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον ουκρανικό εναέριο χώρο».

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε μαζί το ρωσικό κακό»

Ογδόντα χρόνια μετά τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας,
 
ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι «πρέπει να καταπολεμήσουμε μαζί» το ρωσικό «κακό», έπειτα από περισσότερο από 3 χρόνια εισβολής των στρατευμάτων της Μόσχας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

«Πρέπει να το καταπολεμήσουμε μαζί, με αποφασιστικότητα, με δύναμη», δήλωσε σε ομιλία που που δημοσιοποιήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στρεφόμενος προς την κάμερα στο κέντρο της πόλης του Κιέβου. Ο Ζελένσκι κατήγγειλε επίσης τις επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνει με λαμπρότητα για αύριο, Παρασκευή, το Κρεμλίνο στη Μόσχα: «Θα είναι μια παρέλαση κυνισμού» και «ψεμάτων» δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ