Κόσμος

Σκάνδαλο στο Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας: Ο ναύαρχος Μπεν Κι παραιτήθηκε γιατί είχε εξωσυζυγική σχέση με υφιστάμενή του

Ο ναύαρχος Κι είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και θα αφυπηρετούσε από το Πολεμικό Ναυτικό το καλοκαίρι

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Βρετανία, καθώς ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Μπεν Κι, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από έρευνα που ξεκίνησε σε βάρος του για ερωτική σχέση με υφιστάμενο αξιωματικό.

Ο Μπεν Κι που θα αφυπηρετούσε από το Πολεμικό Ναυτικό το καλοκαίρι αναγκάστηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας να παραιτηθεί για «ιδιωτικούς λόγους».

Οι Financial Times, όμως, αποκάλυψαν ότι οι «ιδιωτικοί λόγοι» αφορούν στη σχέση που είχε ο 59χρονος ναύαρχος με υφιστάμενή του γυναίκα αξιωματικό.

Στη συνέχεια δημοσίευμα τη Sun, σύμφωνα με το οποίο ο ναύαρχος Κι, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, ερευνάται για παράβαση του αυστηρού κώδικα υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας που απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε αξιωματικούς και υφισταμένους τους.

Η αξιωματικός δεν ήταν άμεση συνεργάτιδά του. 

Όταν ο ίδιος ορίστηκε σε αυτή τη θέση είχε ορκιστεί να ξεριζώσει συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης από το σώμα: «Αυτοί που δεν θέλουν να υπηρετούν βάσει των αξιών και των αρχών της ζωής στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα απομακρύνονται». 

Το 2023 ανακοίνωσε το δόγμα «μηδενικής ανοχής για απαράδεκτες συμπεριφορές» στο βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό».

Σημειώνεται πως υπάρχουν αναφορές για αγενή συμπεριφορά του ίδιου, ενώ κάποτε φαίνεται να είχε πει σε ανώτατο αξιωματικό που είναι παντρεμένος με μικρότερης ηλικίας σύζυγο ότι είναι «περίγελος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1