Πολιτική

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη

Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»

Τις εντυπώσεις που δημιούργησε η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος του, όταν αναφερόμενος στην συνεργασία του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για μέτωπο δικαιοσύνης «διευκρίνισε» χθες (11.05.2025) η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς όπως φαίνεται δεν επιθυμεί να χαρίσει σε κανέναν την δυναμική που καταγράφει σε όλες τις δημοσκοπήσεις. 

«Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον τρόπο που ειπώθηκε. Αυτό το οποίο ισχύει είναι ότι υπάρχει η πρόθεση από πλευράς της Πλεύσης Ελευθερίας να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές προκειμένου να έχουμε 30 βουλευτές που θα συνυπογράψουν μία πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία δεν θα περιορίζεται στον κ. Καραμανλή και στους υπουργούς μεταφορών αλλά σε όλα τα κυβερνητικά πρόσωπα. Θα περιέχει οπωσδήποτε τον κ. Μητσοτάκη γιατί έχει αυτοτελή ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών. Η δική μας πρόθεση είναι δεδηλωμένη» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και σημείωσε: «Εφόσον ισχύει αυτό που έχει δηλώσει, ότι δηλαδή οι βουλευτές του θα στηρίξουν μία πρόταση που θα περιέχει τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Καραμανλή και γενικά δεν θα εξαιρεί πρόσωπα και αξιόποινες πράξεις, φυσικά και εμείς θα το προωθήσουμε αυτό και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μέχρι τέλους τη σύμφωνη γνώμη κι άλλων βουλευτών».

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει δηλώσει αριστερός έκανε συμφωνία με τη Ζωή Κωνσνταντοπούλου προκειμένου να προσεγγίσουν την Ελληνική Λύση και την Νίκη για να βρουν τις ψήφους που χρειάζονται για να καταθέσουν αίτημα για προανακριτική επιτροπή για το θέμα των Τεμπών. 

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει ωστόσο είναι πως όλοι αυτοί οι αριστεροί που ακολούθησαν τον Στέφανο Κασσελάκη, όταν αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συμφωνήσουν τώρα σε μία κοινή συμπόρευση του κόμματος τους με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Νίκο Νάτσιο, καθώς, όπως είναι  γνωστό, αυτά τα δύο κόμματα εκφράζουν το πιο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας και οι θέσεις τους έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως πολλές φορές. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αιτιολόγησε αυτή την στροφή του κόμματος του λέγοντας ότι «μετά από μια εκτενή συζήτηση, η δημοκράτισσα Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας, υιοθετούν τα κατηγορητήρια που έχουμε ήδη ετοιμάσει»  και πρόσθεσε: «Το Κίνημα Δημοκρατίας και η Πλεύση Ελευθερίας – δημιουργούμε μαζί ένα μέτωπο Δικαιοσύνης εντός και εκτός Κοινοβουλίου», ανέφερε. «Γιατί το μαζί θα τους κερδίσει. Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Μαζί με τη Ζωή κι όλους εσάς θα γίνουμε ο δημοκρατικός τους εφιάλτης».

«Θα δουλέψουμε μαζί τις αμέσως ερχόμενες μέρες για να τα εμπλουτίσουμε και για να θέσουμε προ των ευθυνών τους όλους τους άλλους βουλευτές που επικαλούνται το αίτημα για Δικαίωση» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος του. Σημείωσε μάλιστα ότι: «Χρειαζόμαστε 30 βουλευτές που θα τιμήσουν τον όρκο τους και θα στείλουν σε προανακριτική όλα τα πολιτικά πρόσωπα, για όλες τις πράξεις – και φυσικά τον Πρωθυπουργό τον ίδιο, όπως απαιτούν οι οικογένειες των θυμάτων», περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης, με φόντο την υπόθεση των  Τεμπών .

Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «άλλου πόλου».

Η συμφωνία γι’ αυτή την συνεργασία κλείστηκε μετά από δύο τηλεφωνήματα που έγιναν ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου την Παρασκευή (09.05.2025) και το Σάββατο (10.05.2025). 

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές «η συμφωνία αυτή κρίθηκε αναγκαία από τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατίας δεδομένου ότι  ο νέος πολιτικός σχηματισμός πνέει τα λοίσθια σε όλες τις δημοσκοπήσεις». 

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας τόνισε ακόμα ότι… «Το πολιτικό σύστημα στην χώρα είναι σαθρό, νοσεί βαριά. Αν δεν ήταν τόσο σαθρό δεν θα κυβερνούσε για δεύτερη τετραετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αν δεν κυβερνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ήταν τόσο σαθρό. Η σήψη και η διαφθορά θρέφει περισσότερο Μητσοτάκη και ο Μητσοτάκης γεννά περισσότερη σήψη και διαφθορά».

Συνεχίζοντας υποστήριξε: «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ είναι τρεις όψεις του ίδιου διεφθαρμένου συστήματος. Είναι οι διαχειριστές του βούρκου που έφτιαξαν για εμάς. Ήλθε η ώρα να τους στείλουμε στα σπίτια τους και μερικούς στα δικαστήρια. Το παλιό πολιτικό σύστημα πρέπει να ηττηθεί με συντριπτικό τρόπο και να εξαφανιστεί γιατί θέλουμε οξυγόνο δημοκρατίας και ανθρωπιάς. Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για ουδέτερους. Ή με τον βούρκο τους ή με την αλλαγή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1