Κόσμος

Γερμανία: Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» – Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους

Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης

Παρελθόν αποτελεί πλέον για την Γερμανία το «Βασίλειο της Γερμανίας» (KRD), δηλαδή ο σύλλογος της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ».

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας έθεσε σήμερα (13.05.2025) εκτός νόμου τον σύλλογο, ενώ η αστυνομία από το πρωί, κάνει εφόδους σε κτίρια τους που βρίσκονται σε 7 κρατίδια.

Σε ένα από τα κτίρια μάλιστα βρέθηκε και ο «βασιλιάς» Πέτερ Φίτσεκ ο οποίος συνελήφθη.

Στο «βασίλειο της Γερμανίας» δεν ίσχυαν οι νόμοι της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αλλά το δικό του «σύνταγμα», ενώ υπήρχε και διαφορετικό νόμισμα.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε ακίνητο στο Χαλσμπρούκε της Σαξονίας, το οποίο χρησίμευε ως «έδρα» του 59χρονου «βασιλιά Πέτερ του Α’».

Πρόκειται για φάρμα με στάβλους, οικόσιτα ζώα και τυροκομείο, στα όρια της οποίας ζουν και κάποιοι «υπήκοοι» του «βασιλείου».

Ο Πέτερ Φίτσεκ, πρώην σεφ και δάσκαλος του καράτε, στέφθηκε το 2012 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λούθερσταντ – Βίτενμπεργκ στην Σαξονία – Άνχαλτ.

Η δράση του «βασιλιά» έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές.

Το 2024 καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη και μέχρι τώρα είχε ξεφύγει της σύλληψης. Παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης, είχε μάλιστα μείνει στην φυλακή για μήνες.

«Σήμερα καταφέραμε ένα σημαντικό πλήγμα σε βάρος των λεγόμενων “Πολιτών και αυτόνομων του Ράιχ”. Τα μέλη του είχαν συστήσει ένα “αντι-κράτος” στην Γερμανία και είχαν δημιουργήσει εγκληματικές οικονομικές δομές, υπονομεύοντας επίμονα την έννομη τάξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας και το αποκλειστικό της δικαίωμα στην άσκηση εξουσίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ανακοινώνοντας την απαγόρευση του συλλόγου, η οποία συνοδεύεται και από απενεργοποίηση οποιασδήποτε διαδικτυακής παρουσίας του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1