Κόσμος

Eurovision: Ισπανός YouTuber βλέπει «συνωμοσία» κατά της Ελλάδας – «Πίνακας ντροπής» με βαθμολογίες δεκαετίας

«Καλησπέρα σε όλους φίλοι μου» ακούγεται να λέει αρχικά ο YouTuber και μάλιστα στα ελληνικά στο βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο

Είναι γνωστός Ισπανός YouTuber και έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη για τις αναλύσεις του σχετικά με την Eurovision. Και το όνομα αυτού…. Luca Garzeli, ο οποίος αναλύοντας τα αποτέλεσμα του φετινού διαγωνισμού, βλέπει «συνωμοσία» κατά της Ελλάδας, καθώς, όπως υποστηρίζει, παρατηρείται ένα διαχρονικό μοτίβο ανθελληνισμού, κυρίως από σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες.

«Καλησπέρα σε όλους φίλοι μου» ακούγεται να λέει αρχικά ο YouTuber και μάλιστα στα ελληνικά στο βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια του οποίου άφησε αιχμές για προκατάληψη σε βάρος της Ελλάδας στην Eurovision 2025, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε αυτό που αποκαλεί ο ίδιος, ως «πίνακα ντροπής».

«Έχω εντοπίσει μία ανθελληνική τάση στην Eurovision. Ας το συζητήσουμε, παιδιά».

Ο Luca Garzeli ανέλυσε τα αποτελέσματα του φετινού ημιτελικού, όπου η Ελλάδα και η Klavdia με την «Αστερομάτα» κατέλαβαν την τέταρτη θέση.

«Έπαιξαν με τα νεύρα μας, παραλίγο να μας έρθει εγκεφαλικό», σχολίασε αστειευόμενος. Ωστόσο, στο βίντεο φαίνεται ενοχλημένος από την έλλειψη ψήφων από κάποιες χώρες. «Ένα 12άρι για την Ελλάδα, αρκετά δεκάρια… αλλά δείτε τα κενά: 1 πόντος από τη Φινλανδία, 0 από Λετονία και Λιθουανία. Όλοι οι αριθμοί συμπληρωμένοι, εκτός από αυτά τα δύο. Ύποπτο».

Κατά την ανάλυσή του, η κατάσταση στον τελικό αποδεικνύεται ακόμα πιο δυσοίωνη. Οι σκανδιναβικές χώρες σχεδόν απουσίαζαν από τη στήριξη της Ελλάδας, τόσο στο televoting όσο και από τις επιτροπές. Στο πλαίσιο αυτό ο YouTuber παραθέτει έναν πίνακα που απεικονίζει τη στήριξη του κοινού των συγκεκριμένων χωρών προς την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 9 πόντοι από τη Δανία, 0 από την Εσθονία, 3 από τη Φινλανδία, 1 από τη Νορβηγία (μη συμπεριλαμβανομένων των 19 πόντων που δόθηκαν στην Amanda Georgiadi λόγω της νορβηγικής της καταγωγής), 5 από τη Σουηδία, 6 από την Ισλανδία, 0 από τη Λιθουανία και 2 από τη Λετονία.

Πίνακας με βαθμολογίες
Ο πίνακας που παρουσίασε ο YouTuber

«Μπορείτε να μου εξηγήσετε πώς θα κερδίσουμε ποτέ με τέτοια δεδομένα;», διερωτάται με αγανάκτηση. «Αν δεν στηρίζουμε εμείς οι Μεσογειακοί ο ένας τον άλλον, πώς θα σηκώσουμε τρόπαιο;».

Αν και προσδοκούσε περισσότερη υποστήριξη από τις χώρες του Νότου, διαπιστώνει πως και εκεί υπήρξε περιορισμένη ανταπόκριση. Όπως λέει: «Μόνο η Κύπρος πραγματικά μας ψήφισε. Κατά τα άλλα, 20 από τη Γαλλία, 12 από την Ισπανία, 26 από την Πορτογαλία, 16 από τη Μάλτα και 17 από την Ιταλία. Λίγα πράγματα».

Σε ένα άλλο σημείο, ο Ισπανός YouTuber κάνει την αυτοκριτική του για την υποστήριξή του στην Evangelia στον φετινό εθνικό τελικό, λέγοντας: «Όταν ξεκίνησε ο τελικός δεν ήμουν με την Κλαυδία, το λέω. Ήμουν με την Evangelia. Όμως, η Evangelia θα έπρεπε να στείλει τη μουσική που κάνει συνήθως, όχι ένα τραγούδι που ακούγεται σαν σύνθημα σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Μου αρέσει, μου άρεσε πολύ το “Βάλε”, αλλά δεν είναι το ίδιο. Ας μείνει πιστή στο στυλ της».

Ο Luca Garzeli έκλεισε το βίντεο λέγοντας πως ετοιμάζει ένα τελευταίο για το φετινό ταξίδι της Κλαυδίας και υπόσχεται πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κοινό του. Επιπλέον, σχολίασε θετικά τα σχέδια της ΕΡΤ για επέκταση του εθνικού τελικού με ημιτελικούς, στα πρότυπα του σουηδικού Melodifestivalen.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ καλεί τον κόσμο να πάρει τα «όπλα» μετά το μακελειό στο Σίδνεϊ – 9 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση
Κηδεύτηκε ο ραβίνος Έλι Σλάνγκερ, ήταν πατέρας πέντε παιδιών, ανάμεσά τους και ένα νεογέννητο - Ανακρίνεται ο 24χρονος δράστης της επίθεσης που μαζί με τον πατέρα του σκόρπισαν τον θάνατο στην παραλία Μπόνταϊ
Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη