Tasteit

Συνταγή για σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης

Το πιο αγαπημένο και εύκολο πρωινό, είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Ακόμη και οι διαιτολόγοι, το εγκρίνουν, για το καθημερινό μας πρόγραμμα φαγητού.

Είναι πραγματικά εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας κουλούρια στο σπίτι. 

Αν τα φτιάξετε το σαββατοκύριακο, θα έχετε την πολυτέλεια, να σερβίρετε για πρωινό, ζεστά, μοσχοβολιστά κουλούρια και να απολαύσετε με όλη την οικογένεια. 

Τα υλικά παρακάτω, βγάζουν 10-11 κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά:

  • 400 γρ. νερό (χλιαρό)
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 720 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. νερό+1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Βάλουμε σε ένα μπολ 400 γραμμάρια χλιαρό νερό.

Προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη.

Βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί η ζύμη.

Μόλις φουσκώσει, βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυγίζουμε 100 γραμμάρια ζύμη, για το κάθε κουλούρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ 200 γραμμάρια νερό (χλιαρό) και διαλύουμε το μέλι.

Πλάθουμε τα κουλούρια.

Βουτάμε το κάθε ένα, μέσα στο νερό με το μέλι και στην συνέχεια, μέσα σε ένα ταψί που έχουμε ρίξει μπόλικο σουσάμι.

Ψήνουμε τα κουλούρια για 20 λεπτά. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα