Κόσμος

Γερμανία: Τουλάχιστον 17 τραυματίες στην επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου – Συντετριμμένος ο Μερτς

Ο κεντρικός σταθμός του Αμβούργου είναι ένας από τους πλέον πολυσύχναστους της Γερμανίας

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, στην επίθεση με μαχαίρι που έκανε  39χρονη γυναίκα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου, το απόγευμα της Παρασκευής (23/5/25). Η γυναίκα έχει συλληφθεί, τα κίνητρά της ωστόσο παραμένουν «απολύτως ασαφή».

Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδος), στην πλατφόρμα 14 της υπερταχείας αμαξοστοιχίας ICE 855, η οποία θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αμβούργο – Μόναχο.

Μια γυναίκα άρχισε ξαφνικά να επιτίθεται με μαχαίρι αδιακρίτως στους επιβάτες που περίμεναν να επιβιβαστούν στο τρένο. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για σκηνές πανικού. Η αστυνομία του Αμβούργου και η ομοσπονδιακή αστυνομία που βρίσκονται συνεχώς στον σταθμό με ισχυρές δυνάμεις, επενέβησαν εντός δευτερολέπτων, αφόπλισαν και ακινητοποίησαν την γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με την BILD, είναι Γερμανίδα  υπήκοος, γνωστή στις αστυνομικές αρχές και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η αστυνομία εκτιμά ότι έδρασε μόνη, χωρίς συνεργό.

Αμέσως μετά έφθασαν στον σταθμό τα σωστικά συνεργεία και κάποιοι από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στα βαγόνια του τρένου. Η περιοχή αποκλείστηκε και η πρόσβαση στον σταθμό ήταν επί ώρες ήταν ανέφικτη, ενώ ανεστάλη εν μέρει η κυκλοφορία των τρένων, η οποία θα αποκατασταθεί σταδιακά.

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε «συντετριμμένος» από την επίθεση και πρόσθεσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον δήμαρχο του Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ, στον οποίο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους, εξέφρασε την θλίψη του και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και στις οικογένειές τους και την ευγνωμοσύνη του στις αστυνομικές δυνάμεις και στα σωστικά συνεργεία. Έθεσε επίσης στην διάθεση του δημάρχου και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Ένας τραυματίας μεταφέρεται σε ασθενοφόρο. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου
Η μεταφορά ενός τραυματία με ασθενοφόρο Photo by: News5 / René Schröder/picture-alliance/dpa/AP Images

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB) εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους «βαθιά θλίψη» για την επίθεση και επανέλαβαν ότι τα όπλα – συμπεριλαμβανομένων των μαχαιριών – απαγορεύονται στα μαζικά μέσα μεταφοράς. Ο κεντρικός σταθμός του Αμβούργου είναι ένας από τους πλέον πολυσύχναστους της Γερμανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν
Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μινεάπολη - «Ο δήμαρχος Φρέι παίζει με τη φωτιά»
Ο Τζέικομπ Φρέι είχε δηλώσει ότι «δεν θα εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μετανάστευσης» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ότι «η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου»
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Alex Pretti από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στο Μινεάπολις
Σε δίκη δύο Γάλλοι streamers για τον θάνατο ενός 46χρονου σε live μετάδοση – Έκαναν βίντεο με βασανισμούς και ωμή βία
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου το θύμα δεχόταν προσβολές και χτυπήματα, τον απειλούσαν σε ζωντανή μετάδοση, στο κανάλι του, το οποίο είχε συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 ακολούθους
Ο 46χρονος Ζαν Πορμανόβ