Κόσμος

Νέα Υόρκη: Χειροπέδες σε ζευγάρι για απαγωγή, ομηρεία και βασανιστήρια ενός 28χρονου για κρυπτονομίσματα

Τον κρατούσαν αιχμάλωτο από τις 6 Μαΐου σε διαμέρισμα του Μανχάταν, μέχρι που κατάφερε να δραπετεύσει

Ένας 28χρονος Ιταλός υποστηρίζει ότι τον κρατούσαν αιχμάλωτο και τον βασάνιζαν για να του κλέψουν τα κρυπτονομίσματά του στη Νέα Υόρκη. Η αστυνομία της αμερικανικής μεγαλούπολης προχώρησε σε δύο συλλήψεις, ενώ αναζητά έναν συνεργό τους.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε έναν επενδυτή κρυπτονομισμάτων που φέρεται ότι κρατούσε όμηρο και κακοποιούσε έναν άνδρα, σε ένα πολυτελές διαμέρισμα του Μανχάταν, ώστε να τον αναγκάσει να αποκαλύψει τον κωδικό πρόσβασης στα bitcoin του.

Ο 37χρονος Τζον Γουέλτζ συνελήφθη στις 23 Μαΐου στο νότιο Μανχάταν και κατηγορείται για απαγωγή, οπλοκατοχή, επίθεση και αιχμαλωσία.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ένας 28χρονος που κατάγεται από την Ιταλία, πλησίασε έναν τροχονόμο στο νότιο Μανχάταν και ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα απαγωγής, ότι τον κρατούσαν αιχμάλωτο από τις 6 Μαΐου και τον ξυλοκοπούσαν, μέχρι που κατάφερε να διαφύγει από το διαμέρισμα του Γουέλτζ.

Μετά τη σύλληψή του, ο Γουέλτζ παραπέμφθηκε σε δικαστήριο όπου του ασκήθηκε δίωξη, αν και ο ίδιος δηλώνει αθώος για όλες τις κατηγορίες. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και μία γυναίκα, η Μπίατρις Φόλτσι, 24 ετών.

Η περιπέτεια του 28χρονου Ιταλού

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που αποκαλύφθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης, το θύμα, που δεν κατονομάζεται, έφτασε στις ΗΠΑ από την Ιταλία στις 6 Μαΐου.

Την ίδια ημέρα, πήγε στο διαμέρισμα που νοίκιαζε έναντι 30.000 δολαρίων μηνιαίως ο Γουέλτζ, ο οποίος κατάγεται από το Κεντάκι. Εκεί, ο Γουέλτζ και ένας άλλος άνδρας που φέρεται ότι διαφεύγει, κατέσχεσαν δια της βίας το διαβατήριο και το κινητό τηλέφωνό του και του ζήτησαν τους κωδικούς πρόσβασης στα bitcoin του.

Όταν εκείνος αρνήθηκε, οι δύο άνδρες άρχισαν να τον βασανίζουν, κάτι που κράτησε δύο εβδομάδες: Του έδεσαν τους καρπούς, τον χτυπούσαν με ένα τουφέκι, τον απείλησαν βάζοντας ένα όπλο στο πρόσωπό του, τον οδήγησαν στον 5ο όροφο του κτιρίου, λέγοντάς του ότι θα τον έριχναν από ψηλά στον δρόμο, ακόμη και ότι θα σκότωναν τους συγγενείς του.

Πολλά βασικά στοιχεία της υπόθεσης, που θυμίζει θρίλερ, παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα. Για παράδειγμα, για ποιον λόγο συναντήθηκαν το θύμα και ο Γουέλτζ στο διαμέρισμα του τελευταίου στο Σόχο.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση αυτή έχει οριστεί για τις 28 Μαΐου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίνα δείχνει τα δόντια της: Το στρατιωτικό σόου στο Πεκίνο και το όραμα του Σι Τζινπίνγκ για τον 21ο αιώνα
Με διηπειρωτικούς πυραύλους, υπερηχητικά όπλα, drones και λέιζερ, το Πεκίνο θέλησε να αποδείξει ότι διαθέτει τη βιομηχανική και στρατιωτική ισχύ να στηρίξει τις φιλοδοξίες του Σι Τζινπίνγκ απέναντι στη Δύση
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ
Ανάλυση Politico: Ακόμη και μια παραίτηση του Μακρόν δεν θα έσωζε τη Γαλλία
Η Πέμπτη Δημοκρατία βιώνει μια παράλυση χωρίς προηγούμενο από το 1968 – Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αποδυναμωμένος αλλά η αποχώρησή του δεν θα έλυνε τα θεσμικά και δημοσιονομικά αδιέξοδα της Γαλλίας
Ο Εμανουέλ Μακρόν
Η Κίνα αποκαλύπτει τη στρατιωτική της ισχύ: Διηπειρωτικοί πύραυλοι, μαχητικά stealth και υποβρύχια drones στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση
Η Κίνα παρουσίασε ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο – διηπειρωτικούς πυραύλους, υποβρύχια drones, υπερηχητικά όπλα και λέιζερ – κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Πεκίνο
Ο πυρηνικός πύραυλος DF-31BJ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Πεκίνο