Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε πολλούς εκεί έξω, οι οποίοι:
– Δεν τρώνε το «έξω» από τα γεμιστά, δηλαδή τις ψημένες ντομάτες, τις πιπεριές και τα υπόλοιπα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Βαριούνται ή δεν έχουν υπομονή να «σκάψουν» τα λαχανικά, τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες.
– Φτιάχνουν πάντα υπερβολική γέμιση, όταν κάνουν γεμιστά και δεν ξέρουν τι να την κάνουν.
– Θέλουν να έχουν σε περίπου, ένα μισάωρο, την ανυπέρβλητη γεύση του πιο καλοκαιρινού φαγητού, χωρίς τον κόπο και την αναμονή του ψησίματος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γεμιστόρυζο
Υλικά:
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 μελιτζάνα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο πολυμιξεράκι τον μισό χυμό ντομάτας, με την πιπεριά και την μελιτζάνα και αλέθουμε, αλλά όχι εντελώς.
Βάζουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας και το νερό. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, καπακώνουμε χαλαρά και βράζουμε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά.
Βγάζουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.