Κόσμος

Ισραήλ: Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι και ραντάρ χτυπήθηκαν στην επιχείρηση «Rising Lion»

Στα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ισραηλινοί διακρίνονται ιρανικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας

Δεκάδες ραντάρ και συστήματα εκτόξευσης πυραύλων εδάφους – αέρος στο δυτικό Ιράν κατέστρεψε το Ισραήλ στην επιχείρηση «Rising Lion» που εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (13.6.25).

Συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ παρουσίασε σε ψηφιακή απεικόνιση τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η αεροπορική επιχείρηση «Rising Lion», στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 200 μαχητικά αεροσκάφη, από τα οποία εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 330 πύραυλοι εναντίον στρατηγικών υποδομών και στόχων υψηλής αξίας του Ιράν, που είχε ως αποτέλεσμα η στρατιωτική ηγεσία να «αποκεφαλιστεί» και έξι κορυφαίοι πυρηνικοί επιστήμονες να χάσουν την ζωή τους.

Στα βίντεο των Ισραηλινών διακρίνονται πυραυλικά συστήματα αεράμυνας τύπου S-300, SA-63, SA-68 και SA-71, καθώς επίσης και καρέ καρέ τα τελευταία δευτερόλεπτα προτού χτυπηθεί ιρανικός εκτοξευτής αντιαεροπορικών βλημάτων, πιθανώς από drone «καμικάζι» που ανέπτυξαν κρυφά πράκτορες της Μοσάντ.

Επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψε και βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν που τέθηκαν σε ετοιμότητα μετά τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα ακριβείας.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ ήρε την οδηγία προς τους πολίτες να παραμείνουν κοντά σε προστατευμένες περιοχές, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, μετά την εκτόξευση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) προς τη χώρα σε αντίποινα για την επίθεση του Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς απείλησε με «εξόντωση» όσους επιδιώκουν να καταστρέψουν τη χώρα:

«Η ακριβής στοχοθέτηση υψηλόβαθμων διοικητών των Φρουρών της Επανάστασης, του ιρανικού στρατού και επιστημόνων (του ιρανικού προγράμματος πυρηνικής ενέργειας), που εμπλέκονται όλοι τους στην προαγωγή του σχεδίου καταστροφής του Ισραήλ, στέλνει ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα: όσοι εργάζονται για την καταστροφή του Ισραήλ θα εξοντωθούν. Το Ιράν θα πληρώσει το πιο βαρύ τίμημα, εάν συνεχίσει τις επιθετικές ενέργειές του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία δεν πτοείται από τις απειλές του Ιράν για χτύπημα σε βάσεις τους: Στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα Βρετανία, Γαλλία και ΗΠΑ πως αν βοηθήσουν στην αναχαίτιση ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ, θα επιτεθεί στα πλοία που διαθέτουν στην περιοχή
Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon
1