Απλότητα και νοστιμιά συναντώνται σε αυτό το εμβληματικό και παραδοσιακό πιάτο της Κρητικής κουζίνας.
Αν κοιτάξει κάποιος τα υλικά, θα δει ότι δεν υπάρχουν μπαχαρικά ή αρωματικά, ούτε καν ζάχαρη, που συνηθίζεται στην σάλτσα ντομάτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η επιτυχία των Κρητικών φαγητών έγκειται, στην ποιότητα και στη φρεσκάδα των υλικών.
Συγκεκριμένα στο κρέας της αίγας, δηλαδή της κατσικούλας και στα αρώματα της ώριμης καλοκαιρινής ντομάτας.
Όπως όλα τα φαγητά με σάλτσα, θέλει υπομονή, δεν θέλει πολλά ανακατέματα και βέβαια απογειώνεται όταν σερβιριστεί πάνω από χοντροκομμένες τραγανές πατάτες με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αίγα κοκκινιστή
Υλικά:
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρέας κατσίκας, σε κομμάτια
- 5 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ένα πιάτο της σούπας, γεμάτο)
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε απ’ όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει το φαγητό.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας νερό μέχρι να μαλακώσει αρκετά, το κρέας, για να ρίξουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπίπερο.
Μαγειρεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει εντελώς και η σάλτσα να πυκνώσει.
Συνοδεύουμε με χοντροκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.