Κόσμος

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν απειλούν τον Τραμπ: «Θα το μετανιώσει ο ανόητος Πρόεδρος των ΗΠΑ αν βοηθήσει το Ισραήλ»

Η Τεχεράνη επιμένει για το πλήγμα στο νοσοκομείο Σορόκα λέγοντας ότι ήταν «κέντρο εκπαίδευσης πρακτόρων»

Την ιρανική πυραυλική επίθεση που έπληξε νωρίτερα σήμερα (19.06.2025) το νοσοκομείο Σορόκα στην περιοχή Μπερ Σεβά του Ισραήλ, σχολίασε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος επέμεινε στο αφήγημα της Τεχεράνης ότι πρόκειται για στρατιωτικό κέντρο και μονάδα πληροφοριών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί ισχυρίστηκε ότι το νοσοκομείο «είχε εκκενωθεί σε μεγάλο βαθμό» και αυτό χρησιμοποιείτο κυρίως για τη νοσηλεία στρατιωτών του Ισραήλ που πολεμούν στον πόλεμο της Λωρίδα της Γάζας, ενώ τόνισε ότι προκλήθηκαν μόνο «επιφανειακές ζημιές».

«Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να σφυροκοπούν τους εγκληματίες που στοχοποιούν τον λαό μας μέχρι αυτοί να σταματήσουν και να πληρώσουν για την εγκληματική τους επιθετικότητα εναντίον του έθνους μας», δήλωσε ο επικεφαλής τις ιρανικής διπλωματίας.

Ο ίδιος προέτρεψε επίσης τους Ισραηλινούς πολίτες να αποφεύγουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το νοσοκομείο Σορόκα και δύο πόλεις κοντά στο Τελ Αβίβ έγιναν στόχος ιρανικών πυραύλων, με την ισραηλινή υπηρεσία άμεσης βοήθειας να επισημαίνει ότι τουλάχιστον 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο υπέστη «σοβαρές ζημιές» από την επίθεση.

«Ο βασικός στόχος της επίθεσης ήταν η βάση διοίκησης και πληροφοριών του ισραηλινού στρατού και το κέντρο εκπαίδευσης πρακτόρων της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού στο τεχνολογικό πάρκο του Γκαβ- Γιάμ, που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο Σορόκα», μετέδωσε νωρίτερα το ιρανικό πρακτορείο Irna.

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν τις ΗΠΑ

Το Συμβούλιο των Φρουρών της Επανάστασης, ένα σημαντικό όργανο της εξουσίας στο Ιράν, προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ να μην επιχειρήσουν οποιαδήποτε παρέμβαση στο πλευρό του συμμάχου τους, του Ισραήλ, λέγοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα είχε αποτέλεσμα μια «δριμεία απάντηση».

«Η εγκληματική αμερικανική κυβέρνηση και ο ανόητος πρόεδρός της πρέπει να ξέρουν με βεβαιότητα πως αν διαπράξουν το λάθος και κινηθούν εναντίον του Ιράν, θα έρθουν αντιμέτωποι με μια δριμεία απάντηση», ανέφερε το Συμβούλιο των Φρουρών σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους
Οι Τούρκοι οδηγούν ώρες για να ψωνίσουν στην Ελλάδα: «Εδώ το λάδι είναι στη μισή τιμή»
Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «σούπερ μάρκετ» για χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν κρασί, τυρί και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Τουρκία
Σούπερμαρκετ