Tasteit

Συνταγή για αφράτο σπιτικό παντεσπάνι

Για τούρτες και πάστες

Τη δεκαετία του ‘80, ήταν μόδα οι μαμάδες να σερβίρουν στους καλεσμένους, ένα γλυκό που ετοιμαζόταν σε 3 λεπτά, αμέσως μόλις τελείωνε το φαγητό.

Ήταν δροσερό και ανάλαφρο και περιλάμβανε 3 υλικά, τα οποία έβρισκες έτοιμα στο σούπερ μάρκετ.

Αυτά ήταν, έτοιμη βάση παντεσπάνι, κομπόστα ροδάκινο και σαντιγί στο μπουκάλι. Με το σιρόπι της κονσέρβας έδινες υγρασία στο κέικ, τοποθετούσες ύστερα τα κομμάτια του ροδάκινου και στο κέντρο κάθε φρούτου και σε όλα τα κενά, σχημάτιζες ροζέτες από σαντιγί. Η τάρτα – τούρτα του τρίλεπτου, ακουμπούσε στο κέντρο του τραπεζιού,  ενώ ακούγονταν επιφωνήματα θαυμασμού.

Αν εσείς τώρα, θέλετε να φτιάξετε το δικό σας, παντεσπάνι, κυρίως επειδή, δεν υπάρχουν πια τα γεμάτα συντηρητικά έτοιμα της δεκαετίας του ’80, είναι πραγματικά απλό.

Ιδανικά μπορείτε να το ψήσετε από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσετε τυλιγμένο σε πετσέτα, ώστε να κοπεί, όταν κρυώσει καλά. Για να φτιάξουμε ένα απλό σιρόπι για το παντεσπάνι βράζουμε 200 γραμμάρια ζάχαρη με 200 ml νερό.

Παντεσπάνι

Υλικά: 

  • 5 αυγά, μεσαία
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 155 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Τα κοσκινίζουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ασπρίσουν.

Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού, στα αυγά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα στρόγγυλο βουτυρωμένο/λαδωμένο ταψάκι ή τσέρκι 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς, για περίπου 30′

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα