Κόσμος

Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»

«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν ήταν δικαιολογημένες για να αποτρέψουν την Τεχεράνη από το να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, επαινώντας την στρατιωτική επέμβαση ως «σαφές μήνυμα».

«Το Κίεβο είναι πεπεισμένο ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πρέπει να σταματήσει, ώστε να μην αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για τις χώρες της Μέσης Ανατολής ή οποιοδήποτε άλλο κράτος», αναφέρει το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, η Ουκρανία θεωρεί ότι οι επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν αποτελούν συνέπεια των επιθετικών ενεργειών της ιρανικής ηγεσίας.

«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς: Το μήνυμα ότι δεν γίνεται αποδεκτή η συνέχιση της πολιτικής αποσταθεροποίησης της ασφάλειας στην Μέση Ανατολή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ουκρανικού ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση επίσης σημειώνεται επίσης ότι το Ιράν υπήρξε συνεργός στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και χορηγός «στρατιωτικής βοήθειας» στην Μόσχα, κυρίως drones με τα οποία οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την ουκρανική επικράτεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 4
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη