Πολιτική

Δίκη Novartis – Λίνα Νικολοπούλου: «Σκοπός τους ήταν να καταστρέψουν τον Γιάννη Στουρνάρα ηθικά και κοινωνικά»

«Ο σύζυγός μου ήταν εμβληματικός εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ»

Με την κατάθεση της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, συνεχίστηκε η δίκη για τους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis.

H Λίνα Νικολοπούλου κατέθεσε στο δικαστήριο και αναφέρθηκε στην επαγγελματική της δραστηριότητα και στην περιορισμένη συνεργασία που είχε με τη Novartis. «Έχω κάνει μόνο δύο πράγματα με τη Novartis. Ένα σεμινάριο εκπαίδευσης δημοσιογράφων το 2013, που ανατέθηκε μέσω της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μία εκδήλωση για το Harvard Project, κατόπιν πρόσκλησης του ΕΚΠΑ. Τα καθαρά έσοδα για την εταιρεία μου ήταν 2.500 ευρώ» είπε η σύζυγός του Γιάννη Στουρνάρα.

Η κυρία Νικολοπούλου ρωτήθηκε για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Φρουζή και είπε ότι τον γνώριζε μόνο ως πρόεδρο του ΣΦΕΕ.  «Τα ποσά όχι μόνο δεν αυξήθηκαν – μειώθηκαν. Σε εννέα χρόνια πήραμε συνολικά 150.000 ευρώ, καθαρά 9.500. Η Novartis δεν ήταν ποτέ κορυφαίος χορηγός της Mindwork» τόνισε, επίσης, η μάρτυρας.

Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα επικαλέστηκε και έγγραφο της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το οποίο δεν προέκυψαν φορολογικά ή οικονομικά ευρήματα εις βάρος της

Μάρτυρας: Σκοπός τους ήταν να καταστρέψουν ηθικά και κοινωνικά τον Γιάννη Στουρνάρα. Δεν μπορούσαν να τον απολύσουν από την Τράπεζα της Ελλάδος, οπότε είπαν “χτύπα τη γυναίκα του”. Μπορεί, σου λέει, να του πει από την κρεβατομουρμούρα ‘παραιτήσου’.
Εισαγγελέας: Γιατί θεωρείτε ότι έγινε αυτό;
Μάρτυρας: Η συμμορία της δραχμής; Πίστευαν ότι έτσι θα κάμψουν τον Γιάννη Στουρνάρα. Υποτίμησαν τη δύναμη της αλήθειας.
Εισαγγελέας: Έχετε κάτι πιο συγκεκριμένο; Ονόματα, σχέσεις;
Μάρτυρας: Ξέρω μόνο ότι ο σύζυγός μου ήταν εμβληματικός εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να τεκμηριώσω κάτι παραπάνω.

Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα ήταν ξεκάθαρη επίσης ότι οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν δόλο και κατέληξε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δούκας και Γιαννακοπούλου την «έπεσαν» στον Ανδρουλάκη για τους συνέδρους: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μελών», «Τράβηξε πίσω αυτό το εκλογικό σύστημα»
Σκληρές αιχμές στην Πολιτική Γραμματεία, Το ζητούμενο -λένε τα στελέχη- ένα «μαζικό, δημοκρατικό, πολιτικό» συνέδριο και έξοδος από τη στασιμότητα
Δούκας και Γιαννακοπούλου 16