Πολιτική

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Μάρκο Ρούμπιο στη Χάγη – «Η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο»

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τόνισαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκο Ρούμπιο, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σήμερα Τετάρτη (25.6.25) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Μάρκο Ρούμπιο πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και στο επίκεντρό της τέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την αξιοπιστία της Ελλάδας ως εταίρου και συμμάχου εντός του NATO στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σημασία που αποδίδει στο ρόλο της ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αμφότεροι τόνισαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των στρατηγικών διμερών σχέσεων.

Έμφαση δόθηκε στη σημασία της διαπεριφερειακής συνεργασίας, ως μέσου για την προώθηση της σταθερότητας και ανάπτυξης.

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα στο προσεχές μέλλον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221