Πολιτική

Γιατί ο Θεοδωρικάκος ανεβαίνει ορόφους στο ασανσέρ της δημοφιλίας

Είναι από τους λίγους που είτε ως υπουργός, είτε ως απλός βουλευτής σε κάθε κρίση βγαίνει μπροστά να υπερασπιστεί την κυβέρνηση

Οι τάσεις της MRB πάντα έχουν ενδιαφέρον γιατί αποτελούν εργαλείο ακόμα και για εκείνους που κυβερνούν καθώς αποτελούν ένα είδος αξιολόγησης – που είναι και από τα αγαπημένα σπορ της κυβερνώσας παράταξης.

Στις πρόσφατες «αξιολογήσεις» των πολιτών για τους υπουργούς ο Νίκος Δένδιας είναι σταθερά πρώτος σε δημοφιλία και ακολουθούν δυο πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί σε «πρόσωπα κλειδιά» για τα κυβερνητικά σχήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο μεν Πιερρακάκης με παρακαταθήκη την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη θητεία του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – ειδικά την περίοδο της πανδημίας – λειτούργησε αποτελεσματικά, ο δε Τάκης Θεοδωρικάκος, μια περίπτωση υπουργού που παράγει ουσιαστικό έργο και αποτελέσματα χωρίς να κάνει φασαρία.

Οι παρεμβάσεις του σε θέματα καθημερινότητας από το υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο προΐσταται βοηθά στο να είναι η οικονομία από τα «δυνατά χαρτιά» της κυβέρνησης.

Τελευταίο του επίτευγμα η λύση που έδωσε στο θέμα των ασανσέρ και της πιστοποίησής τους, μια ιστορία που κρατάει πάνω από δυο δεκαετίες χωρίς όμως να δίνεται λύση και οι πολίτες να τρέμουν για τα πρόστιμα που προβλέπονταν.

Αποφάσισε να δημιουργηθεί κατ’ αρχήν μια πλατφόρμα απογραφής και από εκεί και πέρα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση των ανελκυστήρων σε όλη τη χώρα.

Επίσης, όπως σχολιάζουν από την οδό Πειραιώς είναι από τους λίγους που είτε ως υπουργός, είτε ως απλός βουλευτής σε κάθε κρίση βγαίνει μπροστά να υπερασπιστεί την κυβέρνηση.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη
«Φθηνό λαϊκίστικο σλόγκαν το θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο», λέει ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
34
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος