Πολιτική

Παραίτηση Βορίδη και υφυπουργών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζητάει το ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Βορίδης δεν μπορεί να παραμένει στην υπουργική του καρέκλα»

Την παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης, Μάκη Βορίδη αλλά και των υφυπουργών που φέρονται να είναι στην δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζητεί το ΠΑΣΟΚ. 

«Ο κ. Βορίδης πρέπει να παραιτηθεί άμεσα. Έχουν θέση στην κυβέρνηση υφυπουργοί που φέρονται να ζητούσαν παράτυπες ενέργειες και εξαιρέσεις;», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Από χθες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνει τη στρατηγική της συγκάλυψης των ευθυνών των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, και υποβάθμισης του σκανδάλου διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ επί των ημερών της, σε …«χρόνιες παθογένειες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Οι πρώην υπουργοί -όπως αναφέρεται σε ένορκες καταθέσεις στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ- φέρονται να αξίωναν παραιτήσεις προέδρων του Οργανισμού κάθε φορά που αυτοί προχωρούσαν σε πρωτοβουλίες εξυγίανσης και επιπλέον φέρονται να ασκούσαν πιέσεις να ξεμπλοκαριστούν «αμαρτωλά» ΑΦΜ. Αυτές οι πρακτικές ήταν που πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες φορολογούμενοι με επαχθή πρόστιμα που αγγίζουν το μισό δισεκατομμύριο, και οι ενδείξεις ποινικής ευθύνης υπουργών προκύπτουν από την έως τώρα μελέτη της δικογραφίας. Από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσαμε δημόσια την κυβέρνηση να μην ανοίξει κανένα παράθυρο παραγραφής. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ρητά επισείει αυτόν τον κίνδυνο. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση».

Και καταλήγει: «Ο κ. Βορίδης δεν μπορεί να παραμένει στην υπουργική του καρέκλα. Θα συνεχίσουν να είναι στην κυβέρνηση υφυπουργοί, που ως βουλευτές ζητούν να «ανοίξουν ΑΦΜ», «να δοθούν δικαιώματα ενισχύσεων» που τους επισημαίνεται ότι είναι κατά παράβαση του νόμου, και συγκεκριμένα πρόσωπα «να εξαιρεθούν από νόμιμο έλεγχο»;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Χριστούγεννα με τους ψηφοφόρους για τους βουλευτές της ΝΔ: Τα εκλογικά σενάρια και τα «νέα κόμματα»
Η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και ακόμη περισσότερο από το ποσοστό του 40,56% που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2023, όταν είχε εκλέξει 158 βουλευτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό
Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: «Αποχαιρετώ τον συναγωνιστή από τα πρώτα μας βήματα στη Θεσσαλονίκη»
Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια
Ο Κώστας Καραμανλής με τον Δημήτρη Σταμάτη σε συνάντησή τους λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004