Tasteit

Συνταγή για παραδοσιακή καρπουζόπιτα

Το κυκλαδίτικο κέρασμα

Αν βρεθείτε σε παραδοσιακό καφενείο στη Φολέγανδρο ή στη Μήλο, φέτος  και σας πουν ότι το κατάστημα σερβίρει καρπουζόπιτα, μην το σκεφτείτε καθόλου.

Συνοδεύστε με αυτό το παραδοσιακό γλύκισμα το καφεδάκι σας και θα ζήσετε μία γευστική εμπειρία.

Το γλυκό αυτό συναντάται στις Κυκλάδες και βέβαια το βρίσκουμε όλο το καλοκαίρι, που τα καρπούζια είναι στα καλύτερά τους.

Το μυστικό είναι να μην πολτοποιήσουμε το καρπούζι αλλά να κρατήσουμε κάποια κομματάκια, όταν φτιάχνουμε το μείγμα της πίτας.

Προσέξτε, μόνο, να αφαιρέσετε με υπομονή όλα τα κουκούτσια, μαύρα και άσπρα.

Καρπουζόπιτα

Υλικά:

  • 500 γρ. ψίχα καρπουζιού σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
  • 50 ml ελαιόλαδο & 2 κ.σ. για το ταψί
  • 140 γρ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. μέλι + 2 κ.σ. για το τέλος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
  • σουσάμι, για την επιφάνεια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε την ψίχα καρπουζιού σε μπολ και τη πατάμε με πιρούνι, αφήνοντας κάποια κομμάτια λίγο μεγαλύτερα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τα 60 γραμμάρια μέλι, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λαδώνουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο ένα κανονικό πυρέξ και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του και τα τοιχώματα με σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα της πίτας στο ταψί, λειαίνοντας την επιφάνεια με κουτάλι.

Πασπαλίζουμε με όσο σουσάμι θέλουμε και ψήνουμε την καρπουζόπιτα για περίπου 50 λεπτά.

Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως την αλείφουμε με πινέλο και τις δύο κουταλιές της σούπας μέλι.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια για να τη σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Το εστιατόριο της Air France «προσγειώνεται» στο The Rooftop των Galeries Lafayette
Μετά την επιτυχία του πρώτου pop-up εστιατορίου της στο Palais de Tokyo το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, η Air France παρουσιάζει το νέο της εστιατόριο στο The Rooftop των Galeries Lafayette Paris Haussmann
Το εστιατόριο της Air France «προσγειώνεται» στο The Rooftop των Galeries Lafayette