Κόσμος

Επίθεση των Χούθι σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσαν οι αντάρτες της Υεμένης

Επιπλέον οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο στην περιοχή Γιάφα του κεντρικού Ισραήλ, όπου ήχησαν οι σειρήνες

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν την Κυριακή (06.07.2025) σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες. Επιπλέον, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι οι φιλοϊρανοί Χούθι πραγματοποίησαν την Κυριακή επίθεση σε πλοίο που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τυχόν τραυματίες ή όμηροι.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος των ανταρτών της Υεμένης ανέφερε σε δήλωσή του ότι εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος στην περιοχή Γιάφα του κεντρικού Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει απειλήσει τους Χούθι – το οποίο επιτίθεται σε ένδειξη, όπως λέει, αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα – με ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό, εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις τους.

Από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, εξαπολύουν συχνά επιθέσεις στο Ισραήλ και στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, διαταράσσοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

Οι περισσότεροι από τους δεκάδες πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν εκτοξεύσει, έχουν αναχαιτιστεί ή έχουν χάσει το στόχο.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από αντίποινα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστικά σχέδια εξουσίας στην Τεχεράνη: Αλί Λαριτζανί, η επιλογή του Αλί Χαμενεΐ σε περίπτωση δολοφονίας του από τους Αμερικανούς
Ο πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Λαριτζανί ετοιμάζει τον αδελφό του ανώτατο ηγέτη Σάντεγκ για διάδοχο του Χαμενεΐ - ΗΠΑ και Ιράν σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη υπό την απειλή πολέμου
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έχει επιλέξει τον Αλί Λαριτζανί, κορυφαίο αξιωματούχο εθνικής ασφάλειας, ως υπηρεσιακό υπεύθυνο σε περίπτωση δολοφονίας του