Τα πιάτα με ζυμαρικά είναι το καταφύγιο του μάγειρα που θέλει κάτι σίγουρα νόστιμο και γρήγορο.
Το καλοκαίρι, αναζητούμε, κυρίως τέτοιες συνταγές και η αλήθεια είναι ότι οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το σπετζοφάι, λοιπόν που είναι πιο χειμωνιάτικο πιάτο, αλλά πολύ αγαπημένο, θα το προσαρμόσουμε σε μια χορταστική μακαρονάδα.
Ο ψιλοκομμένος μαϊντανός, μπορεί να γίνει, βασιλικός, αν προτιμάτε ή και να εκλείψουν εντελώς, τα φρέσκα αρωματικά.
Αλλά η τριμμένη παρμεζάνα, ή το πεκορίνο, είναι αδιαπραγμάτευτα, για το σερβίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σπαγγέτι με λουκάνικο και πιπεριές
Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 1 λουκάνικο χωριάτικο (350 γραμμάρια) κομμένο σε δίσκους
- 1 πράσινη πιπεριά λεπτοκομμένη και ξεσποριασμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά λεπτοκομμένη και ξεσποριασμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 2 κ.γ. μιξ από: πιπέρι μαύρο, πιπέρι άσπρο, πιπέρι καγιέν, κρεμμύδι σκόνη, σκόρδο σκόνη, πάπρικα
- αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
- ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό για τα σπαγγέτι.
Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, για 4 με 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι και το σέλερι και σοτάρουμε για άλλα 3 με 4 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βάζο με την έτοιμη σάλτσα ντομάτας και το μείγμα καρυκευμάτων.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει τα σπαγγέτι al dente και τα ανακατεύουμε στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.