Μακρο-οικονομία

Σε ισχύ από σήμερα το τέλος κρουαζιέρας σε όλα τα ελληνικά λιμάνια

Τέλος κρουαζιέρας από 21 Ιουλίου – Από 5 έως 20 ευρώ ανά επιβάτη σε ελληνικά λιμάνια

Από σήμερα (21.7.25) τίθεται σε ισχύ το τέλος της κρουαζιέρας, επιβαρύνοντας με ειδική χρέωση κάθε επιβάτη που θα αποβιβάζεται από ένα κρουαζιερόπλοιο σε κάποιο ελληνικό λιμάνι. Το τέλος ορίζεται στα 5 ευρώ ανά άτομο, ενώ στις περιπτώσεις της Μυκόνου και της Σαντορίνης η χρέωση διαμορφώνεται στα 20 ευρώ ανά επιβάτη.

Τα ετήσια έσοδα από το ειδικό τέλος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, με δεδομένο ότι το προηγούμενο έτος αποβιβάστηκαν γύρω στους 8 εκατομμύρια επισκέπτες από κρουαζιερόπλοια που έδεσαν σε ελληνικά λιμάνια .

Περισσότεροι από 1.700.000 επισκέπτες πέρασαν το 2024 μόνο από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν σε επισκεψιμότητα η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κέρκυρα και το Ηράκλειο.

Οι πόροι που θα προκύψουν από το ειδικό τέλος θα κατευθυνθούν αφενός για την κάλυψη των αναγκών των δήμων όπου βρίσκονται τα λιμάνια αποβίβασης, και αφετέρου για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο ESM στην εποχή Κυριάκου Πιερρακάκη: Το «σύμβολο» της σκληρής περιόδου των μνημονίων αποκτά προεδρία με ελληνική υπογραφή
Η δεκαετής σχέση της Ελλάδας με τον μηχανισμό, περνά από την «κόλαση» των μνημονίων στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και στην προεδρία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων προβλέπεται από την Ιζαμπέλ Σνάμπελ και τους οικονομολόγους
Οι αναλυτές προσαρμόζουν τις προβλέψεις τους μετά τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού και την εντυπωσιακά καλή αντοχή της οικονομίας της ευρωζώνης στις εμπορικές πιέσεις και τις γεωπολιτικές αναταραχές
REUTERS