Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: «Θέλω οι εταιρείες του Έλον Μασκ να ακμάσουν» – Πτώση 8% της Tesla στη Wall Street, μετά τη μείωση των πωλήσεων στο 2ο τρίμηνο

«Θέλω ο Μασκ και όλες οι επιχειρήσεις στη Χώρα μας, να ακμάσουν», αναφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα (24.7.2025) πως δεν θα καταστρέψει τις εταιρείες του Έλον Μασκ περικόπτοντας ομοσπονδιακές επιδοτήσεις και είπε πως θέλει οι επιχειρήσεις του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα της τεχνολογίας να ακμάσουν.

«Όλοι διακηρύσσουν πως θα καταστρέψω τις εταιρείες του Έλον Μασκ αποσύροντας ορισμένες, αν όχι όλες, τις μεγάλης κλίμακας επιδοτήσεις που λαμβάνει από την αμερικανική κυβέρνηση. Δεν ισχύει αυτό!», ανέφερε ο  Ντόνταλντ Τραμπ σε μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θέλω ο Μασκ και όλες οι επιχειρήσεις στη Χώρα μας, να ΑΚΜΑΣΟΥΝ».

Η δήλωση ακολουθεί την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Μασκ χθες (23.7.25) στους επενδυτές της Tesla ότι οι περικοπές της αμερικανικής κυβέρνησης στις επιδοτήσεις προς τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «μερικά σκληρά τρίμηνα» για την εταιρεία.

Ο Έλον Μασκ δαπάνησε περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και ηγήθηκε της χαοτικής προσπάθειας του υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας να μειώσει τον προϋπολογισμό και το ομοσπονδιακό εργατικό δυναμικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla αποχώρησε από την κυβέρνηση στα τέλη Μαΐου για να επικεντρωθεί εκ νέου στην τεχνολογική αυτοκρατορία του.

Οι Τραμπ και Μασκ ήρθαν σε ρήξη λίγο μετά, όταν ο Μασκ κατήγγειλε δημοσίως τις περικοπές φόρων του Ρεπουμπλικανού προέδρου, μια σύγκρουση που οδήγησε σε απειλές από τον Τραμπ να ακυρώσει συμβάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις εταιρείες του Μασκ.

Πτώση 8% της Tesla στη Wall Street, μετά τη μείωση των πωλήσεων στο 2ο τρίμηνο

Η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla έχανε πάνω από 8% σήμερα στη Wall Street, την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο, όπου καταγράφηκε μια πτώση στις πωλήσεις.

Γύρω στις 17.15 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της Tesla κατέγραφε πτώση 8,45% στα 304,45 δολάρια. Από τις αρχές του έτους, η μετοχή έχει χάσει σχεδόν 20%.

Ο όμιλος ανακοίνωσε χθες μια πτώση 16% των καθαρών κερδών του το δεύτερο τρίμηνο, που επηρεάστηκε από μια μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού και των συνεπειών της εμπλοκής του ιδιοκτήτη του Έλον Μασκ στην αμερικανική πολιτική σφαίρα.

Το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε κύκλο εργασιών 22,50 δισεκατομμυρίων δολαρίων (-12% σε ετήσια βάση) και καθαρά κέρδη 1,17 δισεκατομμύρια, κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.

«Θα μπορούσαμε να γνωρίσουμε κάποια δύσκολα τρίμηνα. (…) Το τέταρτο τρίμηνο (2025), το πρώτο τρίμηνο και το δεύτερο τρίμηνο (2026)», ανέφερε ο Έλον Μασκ χθες, κατά τη διάρκεια μιας ηχο-διάσκεψης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Υποχωρούν τα συμβόλαια γαλλικών ομολόγων λόγω υποβάθμισης από Fitch
Η πτώση ήρθε μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τον οίκο Fitch σε A+ από AA-, επικαλούμενος την αύξηση του δημόσιου χρέους, την αυξημένη πολιτική πόλωση και τις αμφιβολίες για τις δημοσιονομικές προοπτικές
The offices and signage of the American rating agency Fitch Ratings
Νέα μέτρα τόνωσης εξετάζει το Πεκίνο καθώς η οικονομία επιβραδύνεται
Η βιομηχανική παραγωγή και η κατανάλωση είχαν τον χειρότερο μήνα τους μέχρι τώρα φέτος, μετά από μια απότομη επιβράδυνση τον Ιούλιο, μια υποαπόδοση που μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στους διαπραγματευτές της Κίνας
Containers
Πολωνία: Nάρκη στην οικονομική ανάπτυξη της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ από τη ρωσική επιθετικότητα και τις υψηλές αμυντικές δαπάνες
Ένας επιπλέον αρνητικός παράγοντας για τις πολωνικές μετοχές είναι το σχέδιο της κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους στις τράπεζες
REUTERS
ΕΕ-Ινδία σε «εντατικές» συνομιλίες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας
Η Ινδία και η ΕΕ συνεργάζονται με ειλικρίνεια και δέσμευση για την οριστικοποίηση μιας ολοκληρωμένης και ισορροπημένης συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Ινδίας Πιγιούς Γκόγιαλ
European Union and India flag together realtions textile cloth fabric texture