Κόσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Επίκαιρη και εξαιρετικά χρήσιμη η επίσκεψη στην Αλάσκα»

O Πούτιν είχε προηγουμένως μιλήσει για την ανάγκη εξάλειψης των «βασικών αιτίων» της σύγκρουσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σήμερα (16/08/2025) απευθυνόμενος σε ανώτερους αξιωματούχους του Κρεμλίνου, πως η επίσκεψή του στην Αλάσκα και η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν «επίκαιρη και εξαιρετικά χρήσιμη».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε επίσης στους αξιωματούχους ότι συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «σε ισότιμη βάση» σχετικά με τα μέσα για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Επίσης τόνισε ότι η Ρωσία σέβεται τη θέση των ΗΠΑ αναφορικά με τη σύγκρουση αυτή, την οποία, όπως υποστήριξε, η Μόσχα επιδιώκει να τερματίσει ειρηνικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πούτιν είχε προηγουμένως μιλήσει για την ανάγκη εξάλειψης των «βασικών αιτίων» της σύγκρουσης.

Αυτή η φράση ουσιαστικά σημαίνει ότι η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να χαλαρώσει τις κόκκινες γραμμές της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Κατάρ συντονίζεται με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ για τη συνέχιση των συνομιλιών γύρω από το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα
Ντόχα και Κάιρο είναι μεταξύ των χωρών που έχουν αναπτύξει διαμεσολαβητικό ρόλο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσκεψή του στο Κατάρ
Τι θα συμβεί αν η Χαμάς απορρίψει την Κυριακή το τελεσίγραφο Τραμπ για ειρήνευση στη Γάζα – Τα σενάρια της επόμενης ημέρας
Η Κυριακή 5 Οκτωβρίου χαρακτηρίζεται ιστορική ημέρα καθώς θα φανεί αν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή ή αν η περιοχή θα βυθιστεί εκ νέου σε μια νέα «κόλαση» όπως υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Χαμάς
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3