Κόσμος

Πέθανε ο θρύλος της μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι σε ηλικία 91 ετών

Πένθος στο χώρο της μόδας - Η συγκινητική ανακοίνωση των εργαζόμενων και της οικογένειάς του

Δεν ήταν απλά ένας σχεδιαστής αλλά ένα σύμβολο στον χώρο της μόδας. Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι πέθανε στα 91 του χρόνια.

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι αποτέλεσε συνώνυμο του σύγχρονου ιταλικού στιλ και της κομψότητας. Λάτρευε αυτό που έκανε και τρανή απόδειξη αυτού ήταν ότι εργαζόταν έως τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. Δεν ήταν απλά ένας σχεδιαστής αλλά δημιουργός κουλτούρας. 

«Με πόνο, ο όμιλος Armani ανακοινώνει τον θάνατο του δημιουργού, ιδρυτή και ακούραστης κινητήριας δύναμής του: ο κ. Armani, όπως πάντα τον αποκαλούσαν με σεβασμό και θαυμασμό οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του, έφυγε ειρηνικά, περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του. Ακούραστος, εργάστηκε μέχρι τις τελευταίες μέρες του, αφιερώνοντας τον εαυτό του στην εταιρεία, στις συλλογές, στα διαφορετικά και πάντα νέα έργα που βρίσκονται και βρίσκονται στα σκαριά», ανέφερε σε ανακοίνωση η εταιρεία του.

Με τα χρόνια, ο Giorgio Armani δημιούργησε ένα όραμα που επεκτάθηκε από τη μόδα σε κάθε πτυχή της ζωής, κινούμενος μπροστά από την εποχή του. Οδηγός του η ανεξάντλητη περιέργεια αλλά και η προσοχή που έδινε στους ανθρώπους. Σε αυτό το ταξίδι δημιούργησε έναν ανοιχτό διάλογο με το κοινό, αποτελώντας μια αγαπητή και σεβαστή φιγούρα για την ικανότητά του να επικοινωνεί με όλους. Πάντα προσεκτικός στις ανάγκες της κοινότητας, ήταν αφοσιωμένος σε πολλά μέτωπα, ειδικά προς την αγαπημένη του Μίλαν.

Τζόρτζιο Αρμάνι
Ο Αρμάνι σε επίδειξη μόδας το 2024 / REUTERS/Caitlin Ochs/File Photo

Στην συγκινητική ανακοίνωση για τον θάνατο της πατρικής φιγούρας του εμβληματικού ομίλου αναφέρεται: «Η Giorgio Armani είναι μια εταιρεία με πενήντα χρόνια ιστορίας, που αναπτύχθηκε με συναίσθημα και υπομονή. Ο Giorgio Armani έκανε πάντα την ανεξαρτησία, τη σκέψη και τη δράση σήμα κατατεθέν του. Η εταιρεία είναι η αντανάκλαση, σήμερα και πάντα, αυτού του συναισθήματος. Η οικογένεια και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον Όμιλο με σεβασμό και συνέχεια αυτών των αξιών. Σε αυτή την εταιρεία νιώθαμε πάντα μέρος μιας οικογένειας. Σήμερα, με βαθιά συγκίνηση, νιώθουμε το κενό που άφησαν όσοι ίδρυσαν αυτή την οικογένεια και την έκαναν να μεγαλώσει με όραμα, πάθος και αφοσίωση. Αλλά είναι ακριβώς στο πνεύμα του που μαζί, εμείς οι εργαζόμενοι και τα μέλη της οικογένειας που πάντα εργαζόμασταν μαζί με τον κ. Armani, δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε αυτό που έχτισε και να συνεχίσουμε την εταιρεία του στη μνήμη του, με σεβασμό, υπευθυνότητα και αγάπη. Οι εργαζόμενοι και η οικογένειά του».

Τζόρτζιο Αρμάνι
Ο Αρμάνι ποζάρει σε αφιέρωμα για τον ίδιο με τις 500 καλύτερες δημιουργίες του / REUTERS/China Daily/File Photo CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι είχε ζητήσει η κηδεία του να γίνει σε στενό κύκλο. Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο αγαπημένο του Μιλάνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «φόρεμα Temu» της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο δείπνο των ανταποκριτών διχάζει τις ΗΠΑ
«Την λυπάμαι, ο άντρας της είναι πολύ πλούσιος και δεν της αγοράζει ένα καλό φόρεμα» γράφει κάποιος ενώ άλλος: «Τώρα σας ενοχλούν και τα οικονομικά φορέματα; Τι πρέπει τελικά να κάνουν για να σας ικανοποιήσουν;»
Viral το φόρεμα της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο Δείπνο των Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο
Σάλος με τον Μπεν Στίλερ: Η παρεξηγημένη ανάρτηση του ηθοποιού που εξόργισε το διαδίκτυο και τους MAGA
Η ανάρτηση του Στίλερ έγινε 20 λεπτά μετά την επίθεση με πυροβολισμούς στο δείπνο των αντακριτών του Λευκού Οίκου αλλά αφορούσε τη νίκη της ομάδας μπάσκετ Νιου Γιορκ Νικς
Μπεν Στίλερ
Στη Ρωσία ο Αραγτσί: Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ιράν
Από την Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι φέρουν την ευθύνη για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Πακιστάν
O Αμπάς Αραγτσί
«Καμπανάκι» της Ισπανίας για τα αεροπορικά εισιτήρια: «Αγοράστε τώρα» γιατί έρχεται εκτόξευση τιμών
Η διατάραξη στις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου ώθησε τις τιμές προς τα πάνω κατά περίπου 50% μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν
Αεροδρόμιο στην Γκραν Κανάρια
Τζέικ Ράινερ: Ο γιος του Ρομπ Ράινερ μιλάει πρώτη φορά για τη δολοφονία των γονιών του – «Η ζωντανή μου κόλαση»
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, είχε καταρρεύσει. Ήμουν σε ένα παραλήρημα» - Ο διάσημος σκηνοθέτης και η σύζυγός του δολοφονήθηκαν από τον γιο τους και αδερφό του, Νικ Ράινερ
Ο Ρομπ Ράινερ με τη σύζυγό του Μισέλ και τον γιο τους Τζακ