Κόσμος

Αντιδράσεις στη Γερμανία για τις επαφές της κυβέρνησης με τους Ταλιμπάν – «Δεν συνιστά αναγνώριση»

Ως «σκάνδαλο» περιέγραψε τις ενέργειες του υπουργείου Εσωτερικών ο εκπρόσωπος των Πρασίνων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία υπερασπίζεται πλήρως τις επαφές της με τους Ταλιμπάν με αντικείμενο την επιστροφή Αφγανών μεταναστών.

Παράλληλα η κυβέρνηση στη Γερμανία κάνει λόγο για επικοινωνία «τεχνικής φύσης» με τους Ταλιμπάν, η οποία δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αναγνώριση του καθεστώτος της Καμπούλ.

«Οι επαφές είναι τεχνικής φύσης και δεν συνιστούν αναγνώριση του καθεστώτος των Ταλιμπάν. Είναι απαραίτητες για την πολύ συχνότερα από ό,τι προηγουμένως απέλαση ανθρώπων στο Αφγανιστάν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι μία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στην Ντόχα, ενώ σχεδιάζονται και νέες.

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο ο επόμενος γύρος να πραγματοποιηθεί στην Καμπούλ, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε χθες ότι δεν θεωρεί αναγκαίο οι σχετικές επαφές να φιλοξενούνται οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ντόχα.

Νωρίτερα και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ (CSU) είχε παραδεχθεί τις επαφές με τους Ταλιμπάν, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του Βερολίνου είναι «να καταστούν στο μέλλον δυνατές οι τακτικές και συντεταγμένες επιστροφές, χωρίς την βοήθεια του διαμεσολαβητή Κατάρ».

Ως «σκάνδαλο» περιέγραψε τις ενέργειες του υπουργείου Εσωτερικών ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα εσωτερικής πολιτικής Μαρσέλ Έμεριχ, επισημαίνοντας ότι «οι Ταλιμπάν εξακολουθούν να ενεργούν ως παράγοντες της διεθνούς τρομοκρατίας».

Η εκπρόσωπος της Αριστεράς για θέματα μετανάστευσης Στέφι Πουλτς-Ντέμπλερ έκανε από την πλευρά της λόγο για «ταμπού που έσπασε» και κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει άμεσα» όλες τις απελάσεις προς το Αφγανιστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Λίστα εξόντωσης» του Ισραήλ για τους δράστες της 7ης Οκτωβρίου – Το σχέδιο καταδίωξης της Χαμάς και η μυστική μονάδα «NILI»
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν καταρτίσει εκτενή λίστα υπόπτων που συνδέονται με τις επιθέσεις της Χαμάς, με στόχο τη σύλληψη ή εξουδετέρωσή τους
Μαχητές της Χαμάς στη Γάζα
Αδελφές οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στη θάλασσα στο Μπράιτον - Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου
Οι σοροί τους ανασύρθηκαν τα ξημερώματα της 13.05.2026 - Η αστυνομία έχει ήδη εξετάσει εκατοντάδες ώρες υλικού από κάμερες ασφαλείας και πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες στην παραλιακή περιοχή
Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι τρεις αδελφές στο Μπράιτον
Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Μόντρεαλ - Δεν του επετράπη η είσοδος στις ΗΠΑ γιατί μετέφερε ύποπτο κρούσμα Έμπολα
Ο επιβάτης της πτήσης της Air France την Τετάρτη προερχόταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου έχει κηρυχτεί επιδημία του Έμπολα, είναι ασυμπτωματικός
Boeing 787 Dreamliner Air France landing at Chalon Vatry airport for a training flight
Στο «χείλος» συμφωνίας ή νέας σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν: Το παρασκήνιο του καβγά Τραμπ – Νετανιάχου και το «θα κάνει ό,τι θέλω»
Παρά τις πιέσεις του Νετανιάχου για επιστροφή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Τραμπ - τουλάχιστον προς το παρόν - δίνει προτεραιότητα στη διπλωματική οδό - Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν
Ντόναλντ Τραμπ
Η Βανέσα Τραμπ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Παραμένω αισιόδοξη»
Η 48χρονη πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέφερε πως βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με τους γιατρούς της, έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια και τα πέντε παιδιά της
Βανέσα Τραμπ