Tasteit

Συνταγή για ράμεν με μανιτάρια και αυγό

Σούπα με noodles

Αν αναζητάτε το τέλειο comfort food που συνδυάζει την ασιατική παραδοσιακή νοστιμιά με ένα μοντέρνο touch, τότε μην ψάχνετε άλλο.

Το ράμεν, είναι ζεστό και χορταστικό πιάτο, με σωστές ισορροπίες.

Το συγκεκριμένο είναι φτιαγμένο με φρέσκα μανιτάρια, λαχταριστά αυγά και noodles.

Μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας, προσθέτοντας lime ή μια πικάντικη πινελιά σάλτσας τσίλι.

Οποιοδήποτε είδος μανιταριών, κάνει για αυτή τη συνταγή, king oyster, portobello και champignon.

Ράμεν με μανιτάρια

Υλικά: 

  • 400 γρ. μανιτάρια
  • κομμάτι τζίντζερ 6 εκ.
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 4 μεγάλα αυγά 
  • 300 γρ. λεπτά noodles αυγού
  • 2 μποκ τσόι
  • προαιρετικά: σουσάμι
  • προαιρετικά: σάλτσα τσίλι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (κρατώντας τις πράσινες κορυφές) και ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες σκόρδου.

Τα βάζουμε όλα πάνω από τα μανιτάρια, ραντίζουμε με το σησαμέλαιο, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και 200 ml από τον ζεστό ζωμό, ξύνοντας όλα τα κολλώδη κομμάτια από τον πάτο του ταψιού.

Μεταφέρουμε τα πάντα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά και πετάμε τα ολόκληρα σκόρδα.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό και βράζουμε για 6 λεπτά. Βγάζουμε τα αυγά χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς κάτω από τρεχούμενο νερό. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση.

Στο βραστό νερό των αυγών βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και στη συνέχεια τα βγάζουμε στα μπολ σερβιρίσματος με λαβίδα.

Ζεματίζουμε στο ίδιο βραστό νερό το pak choi για 1 λεπτό, το στραγγίζουμε και το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος.

Για το σερβίρισμα, ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό με λαχανικά, πάνω από τα noodles, προσθέτουμε 2 μισά αυγά και μισό pak choi σε κάθε μπολ. ​​ Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια που κρατήσαμε και, αν θέλουμε με σουσάμι και σάλτσα τσίλι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος: Η Αθήνα βρίσκεται στο top 5 των πόλεων του κόσμου με τα καλύτερα μπαρ
O συνιδιοκτήτης του Bar in Front of The Bar μιλά για την generation Z και το πως αντιμετωπίζει το αλκοόλ, αλλά και για το ξεκίνημα του πολυβραβευμένου σποτ της οδού Πετράκη, αποκαλύπτοντας το μυστικό της επιτυχίας του
Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος: Η Αθήνα βρίσκεται στο top 5 των πόλεων του κόσμου με τα καλύτερα μπαρ 4