Κόσμος

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καλεί την Χαμάς να καταθέσει τα όπλα και καταδικάζει τις επιθέσεις στο Ισραήλ

«Καταδικάζουμε επίσης τους φόνους και την κράτηση πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου τη Χαμάς να καταθέσει τα όπλα και καταδίκασε τις επιθέσεις τστο Ισραήλ, στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του στον ΟΗΕ.

«Η Χαμάς δεν θα έχει κανέναν ρόλο στην κυβέρνηση, αυτή η οργάνωσης και οι άλλες φατρίες πρέπει να καταθέσουν τα όπλα τους στην Παλαιστινιακή Αρχή», τόνισε ο Μαχμούντ Αμπάς, στον οποίο οι ΗΠΑ δεν έδωσαν βίζα ώστε να παραστεί στη σύνοδο «για τη λύση των δύο κρατών» που διεξάγεται στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Καταδικάζουμε επίσης τους φόνους και την κράτηση πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ κατηγορεί εδώ και περίπου δύο χρόνια την παλαιστινιακή ηγεσία ότι δεν καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ινδοί δισεκατομμυριούχοι θέλουν να οικειοποιηθούν την διάσημη γειτονιά του Νότινγκ Χιλ - Κοινωνικές κατοικίες και σπίτια για υπηρέτες
Οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν απηυδήσει, αφού δεν μπορούν να τους σταματήσουν, με το ζευγάρι των Ινδών να τους απειλεί ότι εάν προκαλέσουν φασαρία, τα διαμερίσματα θα διατεθούν για «κοινωνική στέγαση»
Η ηθοποιός του Μπόλιγουντ Σονάμ Καπούρ, αριστερά, μαζί με τον σύζυγό της Ανάντ Αχούτζα
Βαθαίνει το ρήγμα Τραμπ – Νετανιάχου, λένε οι NYT: «Οι ΗΠΑ αφήνουν το Ισραήλ εκτός διαπραγματεύσεων με το Ιράν»
«Αγώνας δρόμου» από τους Ισραηλινούς για πληροφορίες, σύμφωνα με τους NYT - Οι φορές που οι ΗΠΑ «άδειασαν» τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησής τους κατά του Ιράν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Ντόναλντ Τραμπ
Τουρκία: 13 συλλήψεις μελών του CHP – «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το κόμμα από διορισμένους επιτρόπους» λέει ο Οζγκιούρ Οζέλ
O Οζέλ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει την αντιπολίτευση «χωρίς ηγέτη, χωρίς κόμμα και χωρίς επιλογή»
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Ιράν: «Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις» – Σε «θέση μάχης» ο Τραμπ για νέες επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο
Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πακιστάν - Τι αναφέρουν αμερικανικά μέσα για τις νέες απειλές Τραμπ και τα σχέδιά του για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν
Γυναίκα περπατάει στην Τεχεράνη