Κόσμος

Δευτερόλεπτα τρόμου στην Μποτσουάνα: Ελέφαντας αναποδογυρίζει κανό με τουρίστες και βουλιάζει στο νερό γυναίκα με την προβοσκίδα του

Ο εξαγριωμένος ελέφαντας έφυγε και επέστρεψε - «Σώθηκαν από θαύμα» οι τέσσερις τουρίστες

Λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία το σαφάρι τεσσάρων τουριστών από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, στην Μποτσουάνα, όταν ένας εξαγριωμένος ελέφαντας επιτέθηκε στις βάρκες τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο (27.09.2025), όταν οι δύο ζευγάρια επέβαιναν σε παραδοσιακά κανό που κινούνται με κοντάρι, τύπου γόνδολας. Οι οδηγοί τους όμως πλησίασαν υπερβολικά μια θηλυκή ελεφαντίνα με τα μικρά της, με αποτέλεσμα ένας ελέφαντας να τους πάρει στο… κυνήγι.

Σε βίντεο φαίνεται ο ελέφαντας να τρέχει με φόρα και να αναποδογυρίζει με την προβοσκίδα δύο κανό, ρίχνοντας τους τέσσερις τουρίστες μέσα στα ρηχά αλλά γεμάτα κροκόδειλους νερά. Οι οδηγοί, έντρομοι, τρέχουν στην όχθη, εγκαταλείποντας για λίγο τους πελάτες τους.

Αρχικά φάνηκε ότι το ζώο απομακρύνθηκε, όμως επέστρεψε και χτύπησε βίαια μια γυναίκα από πίσω με την προβοσκίδα του, ρίχνοντάς την στο νερό. Ευτυχώς, δεν την ποδοπάτησε – κάτι που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Η γυναίκα έμεινε κάτω από το νερό για περίπου δέκα δευτερόλεπτα, πριν καταφέρει να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει, με τον σύζυγό της να τρέχει να τη βοηθήσει.

Ένας πρώην φύλακας σαφάρι από τη Νότια Αφρική που είδε τα βίντεο σχολίασε:

«Σώθηκαν από θαύμα. Αν ο ελέφαντας την κρατούσε λίγο παραπάνω κάτω από το νερό, θα είχε πνιγεί. Και αν σκεφτεί κανείς ότι στην περιοχή υπάρχουν κροκόδειλοι και ιπποπόταμοι, ο κίνδυνος ήταν τεράστιος. Ήταν μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει τελειώσει με τέσσερις νεκρούς». 

Πληροφορίες από Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: «Θέλει ενότητα και ψυχραιμία για να δώσουμε μια καλά σχεδιασμένη απάντηση στις προκλήσεις της Ρωσίας»
«Ο Πούτιν προσπαθεί σκόπιμα να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα των ευρωπαϊκών εθνών» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους παρακολουθεί στρατιωτική άσκηση
Ισραήλ: Ακροδεξιός υπουργός ζητά την απόλυτη ελευθερία δράσης του στρατού στη Γάζα με φόντο τη συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου
Ο Μπεζαζέλ Σμότριχ είναι απαραίτητος για τον κυβερνητικό συνασπισμό κάτι που ο ίδιος εκμεταλλεύεται για να ασκεί πιέσεις στον Ισραηλινό πρωθυπουργό
Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαζέλ Σμότριχ
Ουγγαρία: «Μπλόκο» σε 12 ουκρανικά ενημερωτικά sites ως αντίποινα σε παρόμοια κίνηση του Κιέβου
Η Βουδαπέστη απαγόρευσε την πρόσβαση σε 12 ουκρανικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, μετά από παρόμοια απόφαση του Κιέβου που στόχευε ενημερωτικές ιστοσελίδες, μεταξύ άλλων ουγγρικές αλλά και ελληνικές
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1