Κόσμος

Ισραήλ: Τρεις τραυματίες σε επίθεση με αυτοκίνητο στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος έπεσε με το όχημά του πάνω σε πολίτες κοντά στη Βηθλεέμ προτού σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας – Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Times of Israel

Ένα νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στη Δυτική Όχθη, όπου επίθεση με αυτοκίνητο-κριό προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ατόμων την Τρίτη (30.09.2025), στη διασταύρωση αλ-Χάντερ, νότια της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών Magen David Adom (MDA), δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «καλή έως μέτρια» κατάσταση, ενώ ένας τρίτος φέρει ελαφρύτερα τραύματα.

Η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε» επί τόπου από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη. Βίντεο που κυκλοφόρησε μετά το συμβάν δείχνει άνδρες με πολιτικά ρούχα να σημαδεύουν με όπλα έναν άνθρωπο πεσμένο στο έδαφος δίπλα σε όχημα.

Αρχικά το επεισόδιο αναφέρθηκε ως ένοπλη επίθεση, λόγω των πυροβολισμών που στόχευαν τον δράστη μετά την επίθεση.

Αστυνομικοί γύρω από το αυτοκίνητο που χτύπησε τρεις ανθρώπους στη Δυτική Όχθη
Αστυνομικοί γύρω από το αυτοκίνητο που χτύπησε τρεις ανθρώπους στη Δυτική Όχθη / REUTERS / Ammar Awad
Αστυνομικοί γύρω από το αυτοκίνητο που χτύπησε τρεις ανθρώπους στη Δυτική Όχθη
REUTERS / Ammar Awad

Οι αρχές πλέον μιλούν για επίθεση με αυτοκίνητο-κριό, μια μέθοδο που χρησιμοποιείται συχνά στα επεισόδια βίας στη Δυτική Όχθη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Κατάρ συντονίζεται με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ για τη συνέχιση των συνομιλιών γύρω από το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα
Ντόχα και Κάιρο είναι μεταξύ των χωρών που έχουν αναπτύξει διαμεσολαβητικό ρόλο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσκεψή του στο Κατάρ
Ντόναλντ Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για μια διαρκή ειρήνη – Το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα
«Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις για τις λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν. Δεν πρόκειται μόνο για τη Γάζα, πρόκειται για την πολυπόθητη ειρήνη στη Μέση Ανατολή»
Ντόναλντ Τραμπ 4