Tasteit

Συνταγή για στήθος κοτόπουλου με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας στον φούρνο

Ελαφρύ πιάτο υψηλής πρωτεΐνης

Η κλασική συνταγή «κοτόπουλο παρμεζάνα», με ελαφρύ facelift, γίνεται γεύμα ιδανικό για μετά το γυμναστήριο.

Δεν έχει το πανάρισμα, ούτε το τηγάνισμα ούτε και τις ποσότητες λιωμένης μοτσαρέλας, στην κορυφή.

Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο παρμεζάνα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι μια πιο ελαφριά εκδοχή με τυρί cottage, χωρίς κρούστα, που εξακολουθεί να έχει όλες τις πλούσιες γεύσεις, ντομάτας και τυριού που αγαπάμε.

Κάθε μερίδα, δίνει περίπου 50 γραμμάρια πρωτεΐνης ανάλογα με το μέγεθος του στήθους κοτόπουλου που βρείτε.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για το πιάτο, είναι ότι χρειάζονται μόλις 25 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κοτόπουλο με παρμεζάνα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη

Υλικά:

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τυρί cottage
  • ½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 3 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C.

Τοποθετούμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, ανάμεσα σε λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο με τον πλάστη για να λεπτύνουν.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε και στις δύο πλευρές σκόνη σκόρδου, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε εντελώς το κοτόπουλο, για 12-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού.

Βγάζουμε από τον φούρνο, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 κομμένο φυλλαράκι βασιλικού στο κάθε κομμάτι, 2-3 κουταλιές τυρί cottage και μια γενναιόδωρη επικάλυψη παρμεζάνας.

Ψήνουμε στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία για 5-10 λεπτά μέχρι το τυρί να αφρίσει και να ροδίσει.

Σερβίρουμε ζεστό, ιδανικά με μια τραγανή σαλάτα του Καίσαρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Dopios Γλυφάδα: Ο Χριστόφορος Πέσκιας φέρνει τη φιλοσοφία του μεζέ στη γαστρονομική πιάτσα του Νότου
Ο Χριστόφορος Πέσκιας απογειώνει τον μεζέ στη Γλυφάδα, με γεύσεις που παντρεύουν την παράδοση με τη σύγχρονη ματιά και τα εξαιρετικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών με τη δημιουργικότητα
Dopios Γλυφάδα: Ο Χριστόφορος Πέσκιας φέρνει τη φιλοσοφία του μεζέ στη γαστρονομική πιάτσα του Νότου