Πολιτική

Μητσοτάκης για τα δύο χρόνια από το χτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ: «Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας»

«Παροτρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με θάρρος και αυτοσυγκράτηση», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός

Δύο χρόνια κλείνουν σήμερα από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτζ στο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους. Με αφορμή την μαύρη αυτή επέτειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία ανάρτηση στην οποία μεταξύ άλλων καλεί και τα δύο μέρη να ενεργήσουν προς μία διαρκή εκεχειρία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά νεαρών ισραηλινών που διασκέδαζαν, κάλεσε «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με θάρρος και αυτοσυγκράτηση προς μια διαρκή εκεχειρία».

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα αγγλικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Σήμερα κάνουμε μια παύση για να τιμήσουμε τα θύματα της τρομοκρατίας. Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας. Καθώς οι συνομιλίες προχωρούν στο πλαίσιο του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ, παροτρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με θάρρος και αυτοσυγκράτηση: προς μια διαρκή εκεχειρία, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας για όλους».

 

Υπενθυμίζεται ότι φέτος φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ στο να λήξει μία διαμάχη πολλών ετών, μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, καθώς Χαμάς και το Τελ Αβίβ, με τη διαμεσολάβηση του Ντοναλντ Τραμπ, θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απάντηση Βορίδη στον Βάρρα: Αν ήταν ειλικρινής, θα ανέφερε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ζήτησα την παραίτησή του
«Ο Γρηγόρης Βάρρας ισχυρίστηκε ότι απεπέμφθη, προκειμένου να μη «αποκαλύψει παρανομίες» και αναρωτιέται «ποιες παρανομίες; Την τεχνική λύση που ο ίδιος εφάρμοσε;» Τους ελέγχους για τους οποίους κατέθεσε ότι δεν με είχε ενημερώσει; Ή την προκήρυξη του τεχνικού συμβούλου που διενεργήθηκε επί Θεοφάνη Παππά, προσβλήθηκε από τη Neuropublic και τελικώς κρίθηκε νόμιμη από τη Δικαιοσύνη; Αυτές είναι, άραγε, οι «αποκαλύψεις» στις οποίες αναφέρεται;».
Ο Μάκης Βορίδης 17
Ο γιος του Ευάγγελου Αποστολάκη ανάμεσα στους 27 Έλληνες που συνελήφθησαν από το Ισραήλ: «Ο αλήτης υπουργός Ασφαλείας τους έκανε bullying»
Υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις γενικότερα, θα έπρεπε να στηρίζουν και να αναδεικνύουν τέτοιες πρωτοβουλίες
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης
4