Κόσμος

Σεμπαστιάν Λεκορνί: Υπάρχει πολιτική βούληση για συμφωνία στον προϋπολογισμό πριν τις 31 Δεκεμβρίου

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης (08.10.2025) ανέφερε ότι το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής απομακρύνεται - Το βράδυ η συνάντηση η Μακρόν

«Υπάρχει πολιτική βούληση να υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό πριν από την 31η Δεκεμβρίου», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε έξω από το Ματινιόν, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Συγκεκριμένα, ο Λεκορνί τόνισε τη «βούληση» των πολιτικών δυνάμεων να υπάρξει προϋπολογισμός πριν από τις 31 Δεκεμβρίου – κάτι που, όπως λέει, «απομακρύνει το ενδεχόμενο διάλυσης» της Εθνοσυνέλευσης.

«Έχω βάσιμους λόγους να σας πω ότι, μεταξύ των καλών νέων, όλες οι διαβουλεύσεις που είχα με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, με όλα τα πολιτικά κόμματα: το UDI, το κόμμα Yonne, τους Ρεπουμπλικάνους, την Place Publique, το MoDem, το Horizon, το Renaissance και άλλα, δείχνουν ότι υπάρχει η επιθυμία να υπάρξει ένας προϋπολογισμός για τη Γαλλία πριν από τις 31 Δεκεμβρίου».

Ακόμη, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας πρόσθεσε ότι «το βράδυ θα πάω στο προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να παρουσιάσω τις πιθανές λύσεις στον Εμανουέλ Μακρόν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεκορνί, μετά την παραίτησή του, έλαβε εντολή από τον Μακρόν να ηγηθεί των «τελικών διαπραγματεύσεων» και να βρει για να βρει ένα συμβιβασμό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό του 2026 και να βγάλει τη χώρα από τη δίνη της πολιτικής κρίσης και να επιτύχει συμφωνία μέχρι σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ.

Σημειώνεται πως οι Σοσιαλιστές έχουν δώσει ραντεβού με τον Σεμπαστιάν Λεκορνί σήμερα Τετάρτη το πρωί. Αντιθέτως, ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν αρνήθηκε νέα συνάντηση. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Το παρασκήνιο της σύλληψης Μαδούρο σύμφωνα με την Washington Post: Το γνώριζε το Βατικανό, αρνήθηκε το καταφύγιο Πούτιν
Ο Μαδούρο δεν «έπιασε τα μηνύματα» Τραμπ να αυτοεξοριστεί από την Βενεζουέλα - Γιατί προτιμήθηκε για την επόμενη ημέρα η Ροντρίγκες που δεν είχε ιδέα για τον σχέδιο των ΗΠΑ
Ο συλληφθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο φτάνει στο ελικοδρόμιο του κέντρου του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο Daniel Patrick Manhattan των Ηνωμένων Πολιτειών
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα