Πολιτική

Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερωτήσεις για τον ρόλο των περιφερειών στις αγροτικές ενισχύσεις

Στοχευμένες ερωτήσεις υπέβαλε ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, Σπύρος Κουλκουδίνας, στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  προς τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτρη Μελά.

Ο κ. Μελάς, κατέθεσε ως μάρτυρας συνεδρίαση της Πέμπτης 2-10-2025 με τον κ. Κλουδίνα να θέτει στο επίκεντρο τον ρόλο των Περιφερειών στη διαδικασία χορήγησης αγροτικών ενισχύσεων, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις για τα όρια της εμπλοκής τους.

Ο κ. Κουλκουδίνας, έθεσε ερωτήματα που σχετίζονται και με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ζητώντας σαφείς απαντήσεις για το αν και σε ποιον βαθμό οι Περιφέρειες εμπλέκονται στη διαδικασία των πληρωμών των Ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Η αναφορά του κ. Μελά στη συνεργασία των κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειών με τη βάση δεδομένων του Υπουργείου άρα κατ´ επεκταση τον ΟΠΕΚΕΠΕ που από εκεί αντλεί τα δεδομένα για να προχωρήσει στις πληρωμές, πρόσθεσε σημαντικά στοιχεία στη συζήτηση.

Να σημειωθεί εξάλλου ότι μεταξύ των επιπλέον μαρτύρων που πρότεινε πρόσφατα η πλευρά της ΝΔ να συμπεριληφθούν στη λίστα της Εξεταστικής του ΟΠΕΚΕΠΕ συμπεριλαμβάνεται  ο Σταύρος Τζεδάκης – Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδιος για το πρωτογενή τομέα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έχει γίνει  και στην εμπλοκή του νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χνάρη, ο οποίος διετέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πρωτογενούς τομέα την περίοδο 2018-2019 καθώς και αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Κρήτης 3/2017-8/2018 και 9/2019-4/2021 αρμόδιος για τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Κρήτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πάνος Καμμένος: Ο Αλέξης Τσίπρας με κλωτσούσε κάτω από το τραπέζι στα υπουργικά συμβούλια
Αναφέρθηκε και στην απώλεια βάρους του, αποκαλύπτοντας πως από τα 147 κιλά κατάφερε να φτάσει στα 85, χάρη σε χειρουργική επέμβαση και πρόσθεσε ότι αν ο Σαμαράς κάνει κόμμα θα εμπλακεί με την πολιτική
Ο Πάνος Καμμένος 39