Τα χοιρινά μάγουλα είναι ένα ιδιαίτερο και νόστιμο κομμάτι κρέατος, που βγαίνει πάντα τρυφερό και λαχταριστό.
Το μαγείρεμά τους είναι απλό και πρέπει να είναι ήπιο και αργό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έτσι θα απελευθερωθούν οι πλούσιες γεύσεις και θα αποκτήσουμε αυτή την υπέροχη υφή, του κρέατος που «λιώνει».
Τα υλικά είναι τα κλασικά του κοκκινιστού κρέατος κατσαρόλας, εξάλλου η βαθιά γεύση βρίσκεται πάντα στην απλότητα.
Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας ή βουτυράτο πιλάφι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σιγομαγειρεμένα χοιρινά μάγουλα
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινά μάγουλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μερίδες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ντομάτα πελτέ
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μάγουλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρουμε ακόμα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τον ζωμό, καλύπτουμε και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2,5 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται το αλατοπίπερο και σερβίρουμε ζεστό.