Δηλώνω, χωρίς ενοχές, ότι η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από το φαγητό, τα υλικά, τις γεύσεις και τα εστιατόρια, όλων των ειδών, από καφενεία, μέχρι «έναστρα».
Όταν γυρίζω κάποια βράδια σπίτι, κουρασμένη και πεινασμένη και πολλές φορές, επιφορτισμένη με την σίτιση και άλλων, στρέφομαι, σχεδόν πάντα σε ένα απλό πιάτο με ζυμαρικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα ζυμαρικά είναι γρήγορα, χορταστικά και ατελείωτα ευέλικτα.
Τις φορές που η κόκκινη σάλτσα δεν με «φωνάζει», αυτά τα κρεμώδη, πικάντικα ζυμαρικά, είναι η απάντηση.
Το πιάτο είναι καυτερό και μεταξένιο, γίνεται με, μόλις, τέσσερα, οικονομικά, υλικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ριγκατόνι σε πικάντικη και κρεμώδη σάλτσα
Υλικά:
- 350 γρ. ριγκατόνι (ή κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
- 1 συσκευασία (225 γραμμάρια) τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. καυτερή σάλτσα σριράτσα
- ½ κ.γ. καυτερό μπούκοβο για το σερβίρισμα
- 1 σακουλάκι έτοιμο πλυμένο φρέσκο baby σπανάκι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες al dente. Στραγγίζουμε και κρατάμε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε το τυρί κρέμα και την καυτερή σάλτσα.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαλακώσει το τυρί κρέμα και να αρχίσει να λιώνει.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και το φρέσκο σπανάκι.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να καλυφθούν με το μείγμα τυριού κρέμας και αραιώνουμε τη σάλτσα με 2 κουταλιές της σούπας νερό από τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε περισσότερο νερό από τα ζυμαρικά, για να επιτύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με νιφάδες καυτερού μπούκοβου, αν θέλουμε, λίγη ακόμη ένταση.