Ελλάδα

H «Σύμπραξη Αναρχικών και Κομμουνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για τα γκαζάκια σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Aνάπτυξης

Με το μήνυμα «Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη» η οργάνωση καταγγέλλει όσα εκτυλίσσονται γύρω από την υπόθεση των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Έκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (11.10.2025), σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Λεωφόρο Συγγρού, γι ατην οποία ανέλαβε την ευθύνη οργάνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ανάληψη ευθύνης για τα γκαζάκια στο παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε μέσω ανακοίνωσης η «Σύμπραξη Αναρχικών και Κομμουνιστών για την υπεράσπιση της μνήμης του αναρχικού Κυριάκου Ξυμητήρη και της Παλαιστινιακής αντίστασης» για τον εμπρησμό σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με γκαζάκια.

Με το μήνυμα «Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη» η οργάνωση καταγγέλλει όσα εκτυλίσσονται γύρω από την υπόθεση των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ και κάνουν λόγο για «τεράστιο δίκτυο ληστείας του δημοσίου πλούτου μέσω του» Οργανισμού, το οποίο όπως αναφέρει σε ανακοίνωση: «Στήθηκε με κεντρική εντολή».

Όπως αναφέρεται μάλιστα, «ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως βασικό κρατικό εργαλείο για τη διανομή των επιδοτήσεων της ΕΕ, δεν μπορεί παρά να φέρει ως συστατικό στοιχείο τη διαφθορά».

Ζημιές από την έκρηξη

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε, στο παράρτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού, προκαλώντας υλικές ζημιές στο κτίριο αλλά χωρίς τραυματισμούς.

Σε βίντεο που είχαν δημοσιευθεί φαίνονταν δύο άτομα να πλησιάζουν την είσοδο του κτιρίου και να αφήνουν γκαζάκια στην είσοδο του παραρτήματος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σημειώνεται έκρηξη, η οποία προκαλεί μικρής έκτασης φθορές.

Από την ένταση του ωστικού κύματος έσπασαν τζάμια και προκλήθηκαν μαυρίσματα στους τοίχους του κτηρίου. Παρά την έκρηξη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών που φαίνονται στο βίντεο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο χάρτης των κινητοποιήσεων στα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα - Πού και σε ποιες ώρες κάνουν αποκλεισμούς
Οι αγρότες που συνεχίζουν να βρίσκονται στα μπλόκα δεν κάνουν πίσω και αν δεν ικανοποιηθούν στα αιτήματά τους είναι αποφασισμένοι να κάνουν Χριστούγεννα στους δρόμους παραλύοντας τη χώρα
Μπλόκο αγροτών στα Μάλγαρα
DJ είχε κάνει το σπίτι του αποθήκη ναρκωτικών: Πούλαγε βραστή κοκαΐνη, παραισθησιογόνα μανιτάρια και αναβολικά
Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές - Στο σπίτι του βρέθηκε φυλλάδιο με οδηγίες για «ασφαλή» χρήση ναρκωτικών στο οποίο αναγραφόταν το μήνυμα «άσε το μιξάρισμα στον DJ»
DJ
Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα - Απόβαση αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καϊκια - Έκλεισαν την υψηλή γέφυρα στη Χαλκίδα
Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο Τελωνείο, αλλά και στο εμπορικό και επιβατικό τμήμα του λιμανιού στον Βόλο - Κινητοποίηση αγροτών στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, αποκλεισμένα 4 τελωνεία στη Μακεδονία
Αγρότες με τρακτέρ έξω από το λιμάνι του Βόλου
112
Ο Δημήτρης Κουρέτας στα μπλόκα με τους αγρότες – Τραγούδησε Περπινιάδη
Μια ακόμη επίσκεψη στήριξης στους αγρότες έκανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος βρέθηκε στα μπλόκα Τρικάλων και Νίκαιας, με την παρουσία του να εξελίσσεται σε μια απρόσμενη στιγμή κεφιού
Ο Δημήτρης Κουρέτας τραγουδάει στα μπλόκα με τουσ αγρότες 6