Πολιτική

Γερουλάνος: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε έκρηξη δημοκρατίας, χρειάζονται αλλαγές στο κόμμα»

«Δεν βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά» είπε ο βουλευτής του κόμματος

Για αλλαγές στη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Παύλος Γερουλάνος και δεν δίστασε να κάνει σκληρή κριτική.

«Δεν βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά» είπε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο Action 24 συμπληρώνοντας ότι στο κόμμα «δεν έχουμε έκρηξη δημοκρατίας».

Εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ότι «από εκεί που είσαι, κάνεις ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Αυτήν την ώρα, λοιπόν, ένα συνέδριο (σ.σ. το επερχόμενο του κόμματος) σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις αλλαγές στο καταστατικό, στον τρόπο που λειτουργείς, στο πώς παίρνεις θέσεις, στο πώς ακούς την κοινωνία ακόμη και ένα εξαιρετικά δημοκρατικό κόμμα, κεντροαριστερό -δεν μου αρέσει πολύ ο όρος- στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει μια έκρηξη δημοκρατίας», είπε.

«Ένα από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, είναι στη λειτουργία του κόμματος. Εκεί, λοιπόν, το πώς θα συμμετέχει το μέλος μας, ο φίλος μας, στις αποφάσεις του κόμματος… είναι εξαιρετικά σημαντικό για να μπορείς πείσεις ότι αυτή τη νοοτροπία θα φέρεις στην κοινωνία αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν υπάρχει λογοδοσία στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Θα σας πω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Εγώ έχω πει, για παράδειγμα, ότι θα ήθελα να δω μια τοπική οργάνωση να απαντάει στο εξής ερώτημα: Πόσους περισσότερους ψήφους έφερα σήμερα στην κάλπη;».

Οταν ρωτήθηκε εάν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ είχαν στόχους και αν λογοδοτούσαν πουθενά μέσα στο κόμμα, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Η τελευταία φορά που ήταν καθαρά αυτά τα θέματα ήταν πριν γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτα φορά κυβέρνηση».

«Μακάρι να ήταν δεδομένη η δημοκρατία», τόνισε μιλώντας γενικότερα, ενώ ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «πρέπει η δυνατότητά μας να ακούσουμε τον κόσμο να διευρυνθεί πάρα πολύ».

Στην ερώτηση εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδέχεται όλα αυτά που επισημαίνει παραπάνω, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Παιδιά, δεν ξέρω, αυτές είναι προτάσεις που έχω κάνει εγώ για το συνέδριο. Δεν ξέρω αν τις δέχεται ο κ. Ανδρουλάκης, αυτό θα φανεί στην πορεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 13
Κυριάκος Μητσοτάκης, δέκα χρόνια στο «τιμόνι» της ΝΔ: Από outsider σε κυρίαρχο του παιχνιδιού
Μια πορεία με εκλογικές νίκες, κρίσεις και σταθερό αποτύπωμα στο πολιτικό σκηνικό. «Tefal ο πρόεδρος», σχολιάζουν χαριτολογώντας συνεργάτες του, σημειώνοντας πως «τίποτα δεν φαίνεται να κολλά επάνω του»
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 62
Οι αγρότες ορίζουν την επιτροπή για την συνάντηση με Μητσοτάκη: Ποιο μέτρο βγάζει από το συρτάρι η κυβέρνηση
Όλα δείχνουν ότι στο ραντεβού της Τρίτης, θα φύγουν με την διαβεβαίωση ότι στο φθηνό ρεύμα με 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα θα ενταχθούν και όσοι έχουν ρυθμισμένες οφειλές, δεδομένου πως ο αριθμός αυτών των αγροτών δεν είναι μεγάλος
Μπλόκα αγροτών
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κάνει «άνοιγμα» στη Μαρία Καρυστιανού: «Θέλω να μιλήσω μαζί της για να φτιαχτεί αντικυβερνητικό μέτωπο»
Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος συμπορεύεται με το Κίνημα Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Μαρία Καρυστιανού
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης
5