Κόσμος

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι – Ένας νεκρός, ένας τραυματίας και ένας ύποπτος υπό κράτηση

Στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1886, φοιτούν περίπου 2.200 φοιτητές

Τουλάχιστον ένας φοιτητής σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά σε πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι των ΗΠΑ, αργά χθες (09.12.2025) το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Όπως ανέφερε η αστυνομία του Φράνκφορτ, της πρωτεύουσας της πολιτείας του Κεντάκι στις ανατολικές – κεντρικές ΗΠΑ, ένας ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση.

Οι ίδιες Αρχές ανακοίνωσαν ακόμα ότι η πανεπιστημιούπολη έχει αποκλειστεί μετά το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

«Θα κοινοποιήσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις είναι διαθέσιμες», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίαρ με μήνυμά του στο X (πρώην Twitter).

«Οι αρχές επιβολής του νόμου βρίσκονται στο σημείο και ένας ύποπτος έχει συλληφθεί. Ας προσευχηθούμε για όλους όσους επηρεάστηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Βίντεο από το WLKY-TV του Λούισβιλ – της μεγαλύτερης πόλης του Κεντάκι – δείχνει πολλά αστυνομικά οχήματα έξω από ένα σύμπλεγμα κοιτώνων.

 

Στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1886, φοιτούν περίπου 2.200 φοιτητές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «βλέπει» συμφωνία με το Ιράν το Σαββατοκύριακο – «Συμβαίνουν πολλά καλά και αυτό περιλαμβάνει και τον Λίβανο»
Στις πρώτες του δηλώσεις στις κάμερες μετά το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας