Κόσμος

Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικώς για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

«Οποιαδήποτε επίθεση στην κυριαρχία του λαού και οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές εντός της διεθνούς τάξης», είπε ο Ερντογάν στον Τραμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι 2 ηγέτες συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, τη συνεργασία τους στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο.

Όπως αναφέρει η τουρκική προεδρία σε αναρτήσεις της στα social media, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην αφεθεί η Βενεζουέλα σε περιβάλλον αστάθειας.

«Οποιαδήποτε επίθεση στην κυριαρχία του λαού και οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές εντός της διεθνούς τάξης», είπε ο Ερντογάν στον Τραμπ.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ. Συζήτηαν για τις διμερείς πολιτικές σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για την επίτευξη του στόχου εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, ιδίως τη Γάζα και τη Βενεζουέλα», αναφέρεται στην ανάρτηση.

«Η Βενεζουέλα δεν πρέπει να βυθιστεί στο χάος ή την αστάθεια», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος σε σχόλια που έκανε στην τηλεόραση μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε δύσκολη θέση ο Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη διαρροή του βίντεο με διαλόγους για μίζες – Εξηγήσεις ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο
Σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου προκαλεί η διαρροή βίντεο στα social media, το οποίο συνδέει τον πρόεδρο της Κυπριακής...
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης