Κόσμος

Τα κόμματα της Γροιλανδίας ενώθηκαν ενάντια στον Τραμπ: «Δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί»

«Το μέλλον της Γροιλανδίας θα πρέπει να το αποφασίσει ο γροιλανδικός λαός», πρόσθεσαν

Με μια κοινή ανακοίνωση τα κόμματα της Γροιλανδίας αποφάσισαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ σημειώνοντας πως «δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί».

«Δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να είμαστε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί», τόνισαν οι επικεφαλής των πέντε κομμάτων της Γροιλανδίας που εκπροσωπούνται στο τοπικό κοινοβούλιο απαντώντας στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία με τον εύκολο ή με τον δύσκολο τρόπο.

«Το μέλλον της Γροιλανδίας θα πρέπει να το αποφασίσει ο γροιλανδικός λαός», πρόσθεσαν, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή τους «οι ΗΠΑ να πάψουν να περιφρονούν τη χώρα μας».

Χθες το βράδυ ο Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών,: «Θα κάνουμε κάτι για τη Γροιλανδία, είτε τους αρέσει είτε όχι. Επειδή εάν δεν το κάνουμε, η Ρωσία ή η Κίνα θα καταλάβουν τη Γροιλανδία. Και δεν πρόκειται να έχουμε γείτονα τη Ρωσία ή την Κίνα».

«Οι χώρες θα πρέπει να έχουν ιδιοκτησία. Υπερασπίζεσαι την ιδιοκτησία. Δεν υπερασπίζεσαι τις μισθώσεις. Και εμείς θα πρέπει να υπερασπιστούμε τη Γροιλανδία», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν το νησί «με τον εύκολο τρόπο» ή με τον «δύσκολο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Η τοξίνη που συνδέεται με δηλητηρίασης από βρεφικό γάλα, βρέθηκε για πρώτη φορά σε μωρό που νόσησε
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Danone, Nestle και Lactalis, ανακάλεσαν βρεφικό γάλα λόγω ενδεχόμενης μόλυνσής του με την τοξίνη σερεουλίδη
iStock
Πακιστάν και Αφγανιστάν κλιμακώνουν τις εχθροπραξίες: Μαζικοί βομβαρδισμοί σε αστικά κέντρα και πυροβολισμοί στα σύνορα
Το Πακιστάν υποστηρίζει πως σκοτώθηκαν 133 Αφγανοί - Διαψεύδει η Καμπούλ - Προετοιμάζονται οι Ταλιμπάν για νέες επιθέσεις, απειλεί για πλήρη συντριβή το Ισλαμαμπάντ
Ταλιμπάν