Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άννα Κορακάκη: Η 20χρονη φοιτήτρια που μας έκανε υπερήφανους! Χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Άννα Κορακάκη γράφει ιστορία! Κατακτά το πρώτο μετάλλιο για τη “γαλανόλευκη” αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και όλοι ευχόμαστε αυτό να είναι μόνο η αρχή! Τόσο για την ίδια, όσο και για τη χώρα μας!

Από πολλούς χαρακτηρίζονταν ως η “κρυφή ελπίδα” της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Κάτι που η ίδια κατάφερεν να επιβεβαιώσει! Ο λόγος για την Άννα Κορακάκη, η οποία γράφει το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Αγώνων!

Χάλκινη!

Η Άννα Κορακάκη, με εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι στο Ολυμπιακό τουρνουά σκοποβολής του Ρίο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και το πρώτο στη σκοποβολή μετά το 1920, όταν η εθνική ομάδα ανδρών είχε πάρει ασημένιο στην Αμβέρσα, στο αυτόματο πιστόλι 30μέτρα!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζανγκ Μενγκχούε, ενώ το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα.

Ποια είναι η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη

Η Άννα, είναι κόρη του Τάσου Κορακάκη, παλαιού πρωταθλητή σκοποβολής και φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Με απόψεις χωρίς περιστροφές για θέματα που “καίνε”, όπως το ντόπινγκ και η εξιδανίκευση των Ολυμπιακών Αγώνων, η 20χρονη αθλήτρια δεν… μασάει τα λόγια της.

“Υπάρχει και στη σκοποβολή” λέει για το ντόπινγκ για να συνεχίσει: “Άλλου είδους ντόπινγκ. Άλλοι σκοπευτές παίρνουν αντικαταθλιπτικά χάπια για να πετύχουν την ηρεμία, άλλοι καπνίζουν μαριχουάνα πριν ρίξουν ή παίρνουν κατασταλτικά φάρμακα για να ρίξουν τους παλμούς της καρδιάς πριν από τη βολή“!

“Εμένα μου αρκεί η χαρά της συμμετοχής! Ο χαρακτήρας μου δεν επιτρέπει τη χρήση αναβολικών! Είναι και ανόητο… Κάποια μέρα θα σταματήσω και δε θέλω να έχω καταστρέψει το συκώτι μου ή να έχω άλλες βλάβες υγείας από το ντόπινγκ. Όσοι παίρνουν, τους νοιάζει η πρόσκαιρη δόξα. Όχι εμένα” αναφέρει ακόμη η ίδια.

Τέλος, σχετικά με τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, η Άννα Κορακάκη δηλώνει πως “σε διεθνείς οργανώσεις οι αθλητές εκπροσωπούμε τη χώρα μας επάξια ως πολίτες της πιεσμένης Ελλάδας. Νιώθω υπερηφάνεια που εκπροσωπώ την Ελλάδα στο Ρίο αλλά δεν πρέπει να δίνουμε υπερβολικές διαστάσεις. Νιώθω όμορφα που η χώρα μου γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δεν υπερβάλλω”.

Φωτογραφίες: Reuters
*Οι δηλώσεις της Άννας Κορακάκη φιλοξενούνται στο ένθετο “Μια παράξενη γιορτή” της Εφημερίδας των Συντακτών

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε