Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Άννα Κορακάκη: Με χαμόγελα και δυο μετάλλια άφησε το Ρίο και επιστρέφει στην Ελλάδα – Θα την υποδεχτούν… δυο αεροδρόμια

Άννα Κορακάκη: Με χαμόγελα και δυο μετάλλια άφησε το Ρίο και επιστρέφει στην Ελλάδα – Θα την υποδεχτούν… δυο αεροδρόμια

– Διπλή υποδοχή για την Ολυμπιονίκη της σκοποβολής Άννα Κορακάκη
– Κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
– Αναμένεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 11:40
– Θα την υποδεχτεί από πλευράς της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής
– Υποδοχή ετοιμάζεται και για την άφιξή της στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης

Στιγμές εθνικής υπερηφάνειας. Τις χάρισε απλόχερα η Άννα Κορακάκη με τα δυο μετάλλια (ένα χρυσό στα 25 μέτρα με πιστόλι και ένα χάλκινο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι) που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τώρα, η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχτεί την πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δυο ολυμπιακά μετάλλια στους ίδιους Αγώνες 102 χρόνια μετά από τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα.

Η Ελλάδα που συγκινήθηκε από την προσπάθεια του 20χρονου κοριτσιού από τη Δράμα, η Ελλάδα που “καθηλώθηκε” μπροστά στις τηλεοράσεις την ώρα του τελικού της σκοποβολής, η ίδια Ελλάδα που είχε γυρίσει στην πλάτη στην Κορακάκη (και σε πολλούς άλλους αθλητές), αφήνοντάς την να προπονείται υπό άθλιες συνθήκες, σε ένα σκοπευτήριο – παράγκα στη Δράμα.

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, η Άννα Κορακάκη και ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος, ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι τους από τη Βραζιλία για την Ελλάδα. Η φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Τάσος Κορακάκης αποτυπώνει την ευτυχία και των δυο για την τεράστια επιτυχία τους. Μια επιτυχία που ανήκει σε εκείνους και σε όσους τους στήριξαν στα δύσκολα χρόνια πριν από τα Ολυμπιακά μετάλλια και θα τους στηρίζουν και μετά από αυτά, όταν τα φώτα θα σβήσουν.

Η πτήση της Alitalia από τη Ρώμη (ενδιάμεσος σταθμός από το Ρίο ντε Τζανέιρο) θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας στις 11:40. Εκεί, από πλευράς της κυβέρνησης θα την υποδεχτεί ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά είναι βέβαιο πως πολύς κόσμος θα βρίσκεται στην αίθουσα αφίξεων για να δει και να αποθεώσει το κορίτσι που έκανε την Ελλάδα να… μάθει σκοποβολή.

Η παραμονή της στην Αθήνα θα είναι σύντομη, αφού λίγες ώρες μετά την άφιξή της, θα ξαναμπεί στο αεροπλάνο, αυτή τη φορά για να πετάξει για τη Θεσσαλονίκη. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα γίνει η δεύτερη… υποδοχή της. Τελικός προορισμός η γενέτειρά της, η Δράμα, η πόλη όπου βρίσκεται το πατρικό της και όπου βρισκόταν και το… προπονητήριό της, πριν ο δήμος το κατεδαφίσει για να της στήσει… κοντέινερ!

Και μετά τη διπλή υποδοχή, η Άννα Κορακάκη θα έχει έναν και μοναδικό σκοπό: τις διακοπές. Τις οποίες έχει προγραμματίσει εδώ και καιρό και δεν είναι… διατεθειμένη να τις χάσει, αφού ξέρει πως η συνέχεια που την περιμένει θα είναι πιο δύσκολη και πιο απαιτητική ακόμα. Είναι Ολυμπιονίκης πια. Και μάλιστα… διπλή!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε