Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Champions League: Η Τσέλσι του Τούχελ «κατάπιε» Ατλέτικο και Σιμεόνε (video)

Champions League: Η Τσέλσι του Τούχελ «κατάπιε» Ατλέτικο και Σιμεόνε (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Τσέλσι νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» -σε ένα ματς που οι Ισπανοί έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία- και με τη δεύτερη νίκη, μετά το 0-1 του «Μετροπολιτάνο» προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League

Το «τρένο» της Τσέλσι επί των ημερών του Τόμας Τούχελ συνεχίζει να τρέχει με «σπασμένα φρένα». Με τη νίκη-πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0) οι Λονδρέζοι έφτασαν τα 13 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που ανέλαβε τα ηνία τους ο Γερμανός προπονητής.

Οι «ροχιμπλάνκος» ήταν πάντως αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς δείχνοντας διάθεση να πιέσουν ψηλά την Τσέλσι και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, κυρίως από την πλευρά του Ζοάο Φέλιξ. Η φάση που «σημάδεψε» το πρώτο ημίχρονο έγινε στο 26′, όταν ο Καράσκο εκμεταλλεύθηκε λάθος του Αθπλικουέτα και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Μεντί, με τον Ισπανό αμυντικό να τον τραβάει αλλά τον διαιτητή να μην καταλογίζει κάτι, ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες του Σιμεόνε.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Τσέλσι πήρε τα ηνία του αγώνα αφού το μαυλό των φιλοξενούμενων «χάλασε» και τελικά στο 34′ να ολοκληρώνει εξαιρετικά την υποδειγματική αντεπίθεση των «μπλε» ανοίγοντας το σκορ.  Από εκεί και πέρα, με αξίρεση κάποιες αναλαμπές του Ζοάο Φέλιξ, υπήρχε μία μόνο ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η Τσέλσι. 

Οι Ισπανοί έδειχναν όλο και περισσότερο εκνευρισμένοι, με τον Όμπλακ να τους κρατάει στο ματς με επεμβάσεις σε ευκαιρίες του Βέρνερ, ενώ στο 82′ έμειναν και με 10 παίκτες μετά από χτύπημα εκτός φάσης του Σάβιτς στον Ρούντιγκερ. Στο 90’+1′ ο Μεντί κράτησε το 1-0 αφού βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Ζοάο Φέλιξ -στη σπουδαιότερη ευκαιρία των Ισπανών στο ματς- και τελικά ο Έμερσον στο 90’+4′, διαμόρφωσε σε αντεπίθεση το τελικό 2-0 και «σφράγισε» την πρόκριση στς προημιτελικά της διοργάνωσης για τους Λονδρέζους. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις